Za nezaviněnou nehodu vyhrožovali Latifimu smrtí

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Za nezaviněnou nehodu vyhrožovali Latifimu smrtí


Za nehodu, kvůli které musel v poslední Velké ceně F1 v Abú Zabí na trať safety car a která otočila kormidlem celého šampionátu, si kanadský pilot Nicholas Latifi na sociálních sítích vyslechl tvrdou kritiku a dokonce i výhružky smrtí.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Nehoda, která stále Hamiltona titul

Nicholas Latifi v závěrečné fázi poslední Velké ceny F1 neudržel svůj monopost na trati a vletěl do bariéry. Kvůli tomuto incidentu musel na trať vyjet safety car, čímž byl dosavadní lídr závodu Lewis Hamilton připraven o více než desetivteřinový náskok na Maxe Verstappena. V posledním kole pak dokázal Nizozemec svého soka předjet a získal mistrovský titul. Někteří lidé za to vše dávají vinu právě Latifimu a na sociálních sítích ho častují urážkami a dokonce i výhražkami smrtí.

„Už jsme mnohokrát viděli ve všech možných sportech, že jeden incident v nevhodný okamžik vyvolá naprosto přehnané reakce a dostane to nejhorší z lidí, kteří si říkají ‚fanoušci‘. Ale šokoval mě extrémní tón nenávisti, sprostoty a dokonce výhrůžek smrtí, které jsem dostal,“ komentoval Latifi dění na sociálních sítí.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Vyhrožování sportovcům není neobvyklé

Trend, kdy na sociálních sítích vyhrožují fanoušci či sázkaři sportovcům, není bohužel neobvyklý. S příběhem podobným tomu Latifimu přišla před časem například i česká tenistka Markéta Vondroušová. Té ve zprávách sázkaři přáli smrt za to, že nečekaně vypadla ve druhém kole na letošním Wimbledonu. Po zveřejnění zpráv pak přišel jeden z agresivních přispěvatelů za své výhružné zprávy o práci.