Z velkého návratu Del Potra se vyklubal konec. Moje koleno je noční můra, říká Argentinec

Roman Mráz

Roman Mráz

Z velkého návratu Del Potra se vyklubal konec. Moje koleno je noční můra, říká Argentinec


Argentinský tenista a šampion US Open 2009 Juan Martin Del Potro oznámil na tiskové konferenci novinářům, že účast na turnajích v Buenos Aires a Rio de Janeiru považuje spíše za svoji derniéru na turnajích ATP. Důvodem jsou přetrvávající bolesti čtyřikrát operovaného kolene.

Spíše sbohem než comeback

Měl to být velký návrat velkého hráče. Po téměř třech letech se Argentinec chystal vrátit na tenisové kurty. Tak dlouho nehrál kvůli zranění kolene z podzimu 2018. Nyní to ale podle jeho slov vypadá, že půjde spíše o jeho poslední představení v profesionálním tenisu: "Tohle je jedna z nejtěžších zpráv, kterou musím sdělit. Všichni vědí a doufají, že se vracím k tenisu. Nejspíš to ale tak nebude a asi to bude více sbohem než comeback.

zdroj: zimbio.com                                 Del Potro s bronzovou medailí na LOH 2012

Navzdory léčbě se koleno nelepší

Vítěze 22 turnajů ATP provází zdravotní problémy prakticky celou jeho kariéru. Kromě předchozích tří let musel Del Potro vynechat i skoro kompletní sezóny v letech 2010, 2014 a 2015. Tehdy bylo na vině zápěstí. Nejdříve pravé, pak i levé. Když už se konečně zdálo, že argentinský dvojnásobný olympijský medailista lapálie se zápěstím vyřešil, ozvalo se v roce 2018 pro změnu koleno: "To koleno je noční můra. Bolí mě, když spím. Vyzkoušel jsem všechny možné způsoby, abych ho vyléčil, ale to nezvládám. Nikdy jsem si nedokázal představit, že bych ukončil kariéru jinde než na kurtu. Teď už jen chci žít jako normální 33letý kluk. Bez bolesti.

Poslední turnaje Del Potra?

V Buenos Aires se Del Potro představí podruhé ve své kariéře. Turnaj se bude hrát příští týden a Argentinec se v prvním kole představí proti svému krajanovi Federicu Delbonisovi. O týden později je přihlášen také do turnaje v brazilském Riu de Janeiru. Na základě Del Potrova prohlášení je tedy možné, že ho tenisový svět uvidí na okruhu ATP hrát naposledy.