Z hostování v Baníku je přestup. Obránce Lischka odchází ze Sparty

Roman Mráz

Roman Mráz

Z hostování v Baníku je přestup. Obránce Lischka odchází ze Sparty


Po více než dvouletém angažmá ve Spartě odchází obránce David Lischka do Baníku Ostrava, se kterým podepsal kontrakt na čtyři a půl roku: „Pro mě byl Baník celou dobu jediná priorita. Jsem opravdu nadšený, že se to povedlo a já můžu pokračovat v rozdělané práci, kterou tady s mužstvem máme.“ Za Baník nastupoval čtyřiadvacetiletý fotbalista v rámci hostování již v podzimní části Fortuna ligy.

V Ostravě přesvědčil během hostování

Ostravský klub měl o přestup Davida Lischky velký zájem. A není se čemu divit. Během podzimního hostování se stal jednou z opor zadních řad Baníku. S výjimkou zápasu proti Spartě odehrál v lize na podzim všechna utkání a vstřelil i tři branky. Jednání se Spartou nebyla sice jednoduchá, ale Baník je nakonec dovedl do zdárného konce a příchod Lischky si sportovní ředitel Alois Grussmann pochvaluje: „Jsme opravdu velice spokojeni, že se nám podařilo transfer Davida realizovat. Byla to jedna z našich zimních priorit. Samozřejmě, že jednání byla velmi komplikovaná s ohledem na platný Davidův kontrakt ve Spartě, ale nakonec došlo mezi kluby ke shodě a David se k mužstvu připojí už při odjezdu na soustředění.

Góly Davida Lischky za Baník:

Na Spartu bude vzpomínat v dobrém

V rudém dresu odehrál Lischka 25 zápasů a pomohl Spartě v loňské sezóně k druhému místu ve Fortuna lize. Předloni si se Spartou zahrál také proti několika prestižním soupeřům v zápasech Evropské ligy, ať už to bylo na San Siru proti AC Milán, nebo doma s francouzským mistrem Lille. Na Spartu bude, nyní již ostravský obránce, vzpomínat rád: „Chtěl bych Spartě i jejím fanouškům poděkovat za dva roky, které jsem v klubu strávil. Jsem rád, že mi dali po operaci srdce šanci vrátit se do velkého fotbalu. Nikdy nezapomenu na svůj první zápas v přípravě v Benešově, kde mě fanoušci vytleskali. Budu na Spartu vzpomínat jen v dobrém.“