Souček a spol. zachraňovali blamáž proti celku z 6. ligy v prodloužení

Roman Mráz

Roman Mráz

Souček a spol. zachraňovali blamáž proti celku z 6. ligy v prodloužení


Ve 4. kole anglického FA Cupu měli namále fotbalisté West Hamu proti celku Kidderminster Harriers, hrající až v 6.! anglické nejvyšší soutěži. Favorizovaní hosté v sestavě i s Alexem Králem zachraňovali zápas za pět minut dvanáct v nastavení řádné hrací doby a postupový gól nakonec vstřelili v prodloužení.

Lavička West Hamu příležitost nevyužila

Běžela 90. minuta zápasu a na stadionu Aggborough už domácí fanoušci zpívali oslavné chorály a těšili se z blížícího se senzačního vítězství svých hrdinů z šesté ligy nad kolosem z Premier League. Fotbalisté Kiddeminsteru totiž favorita zaskočili po standartní sitauci a už od 19. minuty vedli po gólu Alexe Penny 1:0. Trenér West Hamu David Moyes dal v utkání šanci hráčům druhého sledu v čele s českým záložníkem Alexem Králem a na předvedené hře to bylo vidět. Za první poločas nevystřelil londýnský celek na bránu. K výkonu West Hamu se Moyes vyjádřil takto: „V základní jedenáctce jsme dali příležitost hráčům, kteří hráli především v evropských pohárech. Nenapadlo nás tedy, že by v dnešním utkání měli mít nějaký problém.“ Během celého prvního poločasu se favorit nemohl dostat do tempa a Kidderminster byl lepším celkem.

zdroj: twitter.com                                         Radost domácích fotbalistů po vstřelené brance.

Pár vteřin od senzace

V druhém poločase se díky několikanásobnému střídání West Hamu obraz hry přeci jen změnil. Ze hřiště byl stažen i Alex Král, který podal velice matný výkon. Na trávník po přestávce přišli osvědčení Rice s Dawsonem, o něco déle i Souček s Cresswellem a na hře to bylo znát. West Ham se tlačil dopředu, ale obrana domácích Harriers dlouho odolávala. Až do osudného nastavení. V jehož úplně poslední minutě si po kombinaci s Fornalsem vzal ve vápně míč Declan Rice a střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci. Domácí to ale nepoložilo a v sympatickém výkonu pokračoval Kidderminster i v prodloužení. Když už to vypadalo, že zápas dospěje do penaltového rozstřelu, tak se v poslední minutě prosadil Bowen a zajistil londýnskému celku vydřený postup.

Pochvala i od Shearera

Po zápase museli cítit hráči domácích nesmírné zklamání. Byli doslova pár vteřin od senzačního postupu. Jejich výkon ocenili jak hráči West Hamu, tak i fotbaloví odborníci: „Všechna čest hráčům Kidderminsteru. Na hřišti přímo létali a upřímně, zasloužili si dnes postoupit. Předvedli opravdu skvělý výkon. My se naopak musíme honem rychle zlepšit,“ prohlásil například Declan Rice. S pochvalou přišel i bývalý skvělý kanonýr Alan Shearer: „Byli nesmírně blízko největšímu překvapení v historii FA Cupu, takže je to pro ně opravdu kruté. Na hřišti nechali všechno. Domácí byli od začátku úžasní. Na West Ham vyrukovali s maximálním odhodláním a nepříjemným presinkem. Rozdíl pěti soutěží nebyl vůbec poznat.