West Ham odsoudil chování Zoumy, který nakopl kočku

Roman Mráz

Roman Mráz

West Ham odsoudil chování Zoumy, který nakopl kočku


Na hlavu sedmadvacetiletého stopera Kurta Zoumy se snesla vlna kritiky po zvěřejněném videu, na kterém francouzský obránce týral svojí kočku. Jeho chování odsoudil také londýnský klub West Ham, za který Zouma nastupuje. Podle BBC se policie nicméně nebude dále případem zabývat.

Omluva za své chování

Videonahrávka na níž Zouma nakopl svoji kočku, házel po ní boty, nebo jí dal facku, se objevila na sociální síti Snapchat a umístil ji tam fotbalistův bratr Yoan. Po jejím zveřejnění se na Zoumovu osobu snesla vlna kritika a spoluhráč Tomáše Součka, či Vladimíra Coufala, přispěchal s okamžitou omluvou: "Pro mé chování neexistuje žádná omluva, upřímně toho lituji. Také se hluboce omluvám všem, které video naštvalo. Chtěl bych všechny ujistit, že naše dvě kočky jsou zcela v pořádku a zdravé. Celá naše rodina je miluje a stará se o ně. Tohle byl ojedinělý incident a už se nebude opakovat."

Nadace na ochranu zvířat podala stížnost

K chování francouzského reprezentanta se vyjádřil i jeho momentální zaměstnavatel West Ham United, do kterého přišel Zouma v létě za 30 milionů liber z Chelsea a se kterou triumfoval v minulé sezóně v Lize mistrů: "Bezvýhradně odsuzujeme chování Kurta Zoumy ve zveřejněném videu. Mluvili jsme s Kurtem a věc budeme řešit interně, ale rádi bychom zdůraznili, že v žádném případě neakceptujeme týrání zvířat." Zatímco britská policie případ dál řešit nebude, tak Nadace na ochranu zvířat Brigitte Bardot věc za uzavřenou nemá a podala na stopera West Hamu stížnost.