Voráček odehrál proti Devils svůj 1000. zápas v NHL

Roman Mráz

Roman Mráz

Voráček odehrál proti Devils svůj 1000. zápas v NHL


Česká reprezentační ''devadesáttrojka'' hrající za Columbusu Blue Jackets nastoupila v noci proti New Jersey Devils ke svému jubilejnímu tisícímu utkání v NHL. Voráček je v pořadí dvanáctým českým hokejistou, kterému se povedlo odehrát tolik zápasů v zámoří.

Zpět v Columbusu, aneb kruh se uzavřel

Minulé léto byl Jakub Voráček vytrejdován z Philadelphie Flyers, kde strávil deset let, do Columbusu. Tedy do města, které důvěrně zná. Dvaatřicetiletý útočník se loni vrátil do týmu, který si ho v roce 2007 vybral jako svojí 7. volbu v draftu. A i když byl tehdy považován za velký příslib pro modrokabátníky, vydržel zde pouhé tři sezóny. Svojí roli v tom zřejmě sehrála pověstná Voráčkovo upřímnost. Tehdejší kouč Columbusu Scott Arniel předpovídal Voráčkovi, navzdory jeho talentu, brzký konec v NHL. Což si český útočník nenechal líbit a trenérovi odpověděl: "Jdi do háje." Dnes k tomu dodává: "A myslím si, že to byl jeden z důvodů, proč mě tehdy vytrejdovali."

Jakub Voráček chce s Columbusem do play-off:

Je důležité mít zdraví na své straně

Za dobu působení v zámoří sice utrpěl pár otřesů mozku, ale jinak se mu vážná zranění vyhýbala a to je vždy klíčem k tomu, aby hokejista byl schopný dosáhnout takového počtu zápasů. Jakub k tomu dodává: „Čtrnáct let je opravdu dlouhá doba a já měl štěstí, že jsem nebyl moc zraněný. A i přes ty lehčí problémy jsem našel cestu, jak zápasy odehrát. To je důležité pro to, aby se člověk k tomuto milníku dostal,“ Končit v NHL zatím Jakub Voráček určitě nechce: "Řekl bych, že můžu hrát další tři, čtyři sezony. A pak se uvidí, jak na tom budu." A dosud se mu v Columbusu daří. Společně s Oliverem Bjorkstrandem vede klubové bodování, byť si asi představoval, že začátkem ledna bude mít na svém kontě více, než jeden vstřelený gól. A Blue Jackets jeho góly budou potřebovat, aby se poprali o účast v play-off. 

Na prvním místě Jágr

Tisíc zápasů v NHL je vskutku pěkný počin. K nim přidal český reprezentant dalších 49 v play-off. Nejlepší z Čechů není nikdo jiný než Jaromír Jágr, který za svou bohatou zámořskou kariéru odehrál 1733 zápasů. Na druhém místě je Roman Hamrlík s 1395 zápasy a třetí místo patří Bobby Holíkovi s 1314 zápasy. Jestliže tedy vyjde Voráčkovi jeho odhad a stráví v NHL ještě alespoň čtyři sezóny, může posledně jmenovaného předstihnout.