V Bayernu řádí koronavirus. Německý velkoklub posouvá začátek přípravy.

Roman Mráz

Roman Mráz

V Bayernu řádí koronavirus. Německý velkoklub posouvá začátek přípravy.


V kádru bavorského fotbalového klubu jsou v současné době nakažení čtyři hráči. Bayern měl přitom naplánovaný začátek přípravy na 2. ledna. Kvůli komplikacím s koronavirem se ale hráči a realizační tým sejdou před začátkem druhé poloviny sezóny až o den později, než podstoupí PCR testy i zbytek týmu.

V karanténě čtyři hráči

V izolaci jsou Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Omar Richards i kapitán Bayernu Manuel Neuer, kteří tak nestihnou začátek přípravy a k týmu se připojí později. Kromě hráčů má problémy s covidem i asistent trenéra Dino Töppmoller. Podle webu německého klubu se všem nakaženým daří dobře. Například reprezentační brankář Manuel Neuer se ke svému stavu vyjádřil na sociálních sítích takto: "Jsem na tom docela dobře, naštěstí mám jen mírné příznaky." 

Problémy mají i v Augsburgu

Druhá polovina německé bundesligy začne již za necelý týden v pátek 7. ledna předehrávkou 18. kola, kterou by měl obstarat právě Bayern Mnichov s Borussií Mönchengladbach. Problémy s koronavirem mají také v Augsburgu. Kvůli nákaze tak přišel o začátek přípravy také český reprezentační gólman Tomáš Koubek. Trenér Markus Weinzierl zatím nemůže počítat ani s trojicí Reece Oxford, Niklas Dorsch a Daniel Klein, kteří měli neprůkazné testy. První bundesligový zápas po vánoční pauze odehraje Augsburg na hřišti Hoffenheimu v sobotu 8. ledna.