Unikum v Lize mistrů. Ajax a Liverpool ve skupině stoprocentní

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Unikum v Lize mistrů. Ajax a Liverpool ve skupině stoprocentní


Ačkoli může fanouškům připadat, že to není ojedinělá věc, opak je pravdou. V úterních zápasech Ligy mistrů zakončili svou pouť skupinou Ajax a Liverpool. Oba se stoprocentní bilancí. Kromě nich se stejný počin v historii nejprestižnější klubové soutěže povedl pouze šesti dalším celkům.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Ajax a Liverpool bez ztráty bodu

Úterní zápas Liverpoolu na San Siru byl zvláštní. Očima anglického celku vlastně o nic nešlo. V tabulce skupiny bylo jasné, že Liverpool postoupí z prvního místa a částečně tomu odpovídala i sestava. V té nastoupilo hned několik hráčů, kteří nejsou během sezony příliš vytěžovaní. V útoku však opět řádily hvězdy Salah, Mané a především Origi, který Liverpoolu nakonec zajistil vítězství. Šesté v základní skupině, čímž se Liverpool zapsal do historických tabulek. Stejný počin se podařil krátce poté i Ajaxu, který si doma poradil se Sportingem.

Poprvé v historii dva celky stoprocentní

Ačkoli se projít skupinou bez ztráty bodu povedlo v historii Ligy mistrů šesti celkům, v letošní sezoně je to poprvé, kdy toho dosáhly dva týmy současně. A to stále nemusí být konečný počet. Ve večerním zápase nastoupí německý Bayern proti Barceloně a pokud bundesligový šampion zvítězí, bude třetím stoprocentním celkem v letošním ročníku.

Poprvé bez ztráty kytičky skupinou prošel v roce 1992 AC Milán . Byl to tehdy první ročník Ligy mistrů, jak ji známe dnes. O dva roky později bylo ve skupině suverénní PSG a hned rok na to asi nejpřekvapivější člen této výjimečné společnosti Spartak Moskva . Poté už si připsaly stoprocentní bilance jen španělské velkokluby Real Madrid , ten hned dvakrát v letech 2011 a 2014, Barcelona v roce 2002 a konečně Bayern Mnichov v sezoně 2019/20. Ten jediný dokázal tento počin dotáhnout dokonce a ovládnout celý ročník Ligy mistrů.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !