Uhájí Sparta proti Brøndby třetí pozici zaručující play-off Konferenční ligy?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Uhájí Sparta proti Brøndby třetí pozici zaručující play-off Konferenční ligy?


Poslední evropský zápas roku má před sebou jediný český zástupce v Evropské lize Sparta. Již nyní je však jasné, že její cesta druhou nejvýznamější evropskou soutěží skončí v základní skupině. Může za to především nezvládnutý zápas proti Rangers. Spartě se však evropské jaro nezavřelo úplně. Proti dánskému soupeři bude hájit třetí pozici a s ní spjaté play-off Konferenční ligy.

Sparta Praha - Brøndby IF (Evropská liga, 9. 12., 18:45)

Cíl letenských je jasný. Proti aktuálnímu dánskému mistrovi musí uhrát minimálně remízu a zůstat na třetí příčce. Prohra a s ní spojené poslední místo by bylo ve skupině s Lyonem, Rangers a Brøndby těžko omluvitelné.

Sparťané přišli před dvěma týdny kvůli porážce 0:2 v Glasgow proti Rangers o naději zůstat na druhé pozici za suverénním Lyonem a jarní část Evropské ligy se jich týkat nebude. Skupinu přitom měli rozehranou slušně. Po bezbrankové remíze z Dánska přišlo domácí vítězství 1:0 nad Rangers a vše se zdálo být na dobré cestě. Poté však ztratili slibně rozehraný domácí zápas proti Lyonu a karta se obrátila. Následovala druhá porážka s Lyonem a rozhodující pomyslný hřebíček do rakve zatlouklo před dvěma týdny skotské Rangers.

„Strašně nás mrzí, že pro nás Evropská liga skončila, ale když se podívám na Konferenční ligu, jsou tam mužstva, která jsou hodně zajímavá. Naším cílem před začátkem Evropské ligy bylo postoupit do jarní části evropských pohárů a umístit se do třetího místa, což stále jde,“ prohlásil na tiskové konferenci po prohře v Glasgow trenér Sparty Pavel Vrba.

Hráči Rangers slaví gól do sítě Sparty

Zdroj: rangers.co.uk

Vylepší si Sparta proti dánským týmům bilanci?

Sparta bude ve čtvrtek bojovat také proti statistikám. V domácím prostředí jí totiž dánští soupeři vůbec nechutnají. Z pěti duelů se jí v evropských pohárech podařilo vyhrát jediný (v sezóně 2016/17 porazila v předkole EL 3:2 Sönderjyske). Ve zbylých čtyřech utkáních navíc ani neskórovala.

Kde sledovat zápas mezi Spartou a Brøndby živě?

Přímý přenos z Letné odvysílá sportovní kanál Sport 1. O tom, kde tento kanál můžete naladit, se dozvíte v našem přehledu sportovních kanálů. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Předzápasové kurzy na zápas Sparta Praha - Brøndby IF

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: