Udrží lvíčata neprůstřelnost i v zápase proti Anglii?


Česká jednadvacítka vstoupila do kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát impozantním způsobem. Jejich bilance po čtyřech utkání jsou čtyři výhry, čtyři čistá konta a průběžné vedení v tabulce. Dnes večer však čeká svěřence Jana Suchopárka opravdová zkouška ohněm. Na stadinou Turf Moor v Burnley se postaví výběru Albionu. 

Anglie U21 - Česko U21 (kvalifikace ME, 11. 11., 20:00)

Střetnutí mezi domácí Anglií a českým výběrem nabídne souboj dvou hlavních kandidátů na první místo zaručující přímý postup na mistrovství Evropy 2023. V prozatímní tabulce mají čeští mladíci před svým dnešním vyzyvatelem náskok pěti bodů. Mezi oběma týmy je na druhém místě ještě Albánie. Angličané však oproti svým soupeřům odehráli o zápas méně.

Pět dní po zápase v Anglii čeká lvíčata další náročná prověrka v podobě utkání ve Slovinsku. Češi si sílu protivníků uvědomují, v zápasech však chtějí bodovat. "Čeká nás asi nejtěžší fáze kvalifikace a nejsilnější soupeři. Výchozí postavení nás předurčuje k tomu, abychom se soupeři v přímé konfrontaci hráli o vedoucí postavení v tabulce. Věřím, že mužstvo ukáže, že jsme konkurenceschopní s oběma soupeři. Ideální bude, když bychom bodovali v obou zápasech," prohlásil na tiskové konferenci hlavní trenér týmu Jan Suchopárek.

Anglie zůstává za očekáváním

Přestože jsou Angličané hlavní favorit skupiny a mají nejkvalitnější kádr, výkony na hřišti tomu zatím neodpovídají. Svěřenci kouče Carsleyho nejprve doma porazili 2:0 Kosovo, poté však remizovali 2:2 ve Slovinsku, a to přestože v poločase o dva góly vedli. V posledním utkání se protrápili k vítězství 1:0 na půdě Andorry. Vítězství jim vystřelil záložník Arsenalu Smith Rowe.

Ten si svými výkony vysloužil pozvánku do reprezentačního áčka. Stejný osud potkal také záložníka Crystal Palace Conora Gallaghera. Oba důležití hráči tak budou trenérovi Carsleymu chybět.

Z českého výběru nastupují v Anglii za rezervní týmy brankář Matěj Kovář (Manchester United) a záložník Jan Žambůrek (Brentford), oba tak mají dvojnásobnou motivaci. "Všichni se těší, Anglie je kolébka fotbalu. Proti takovému soupeři se nehraje často," uvědomuje si Žambůrek.

Nominace české reprezentace:

  • Brankáři: Vítězslav Jaroš (St. Patrik's Athletic FC), Matěj Kovář (Manchester United FC), Adam Stejskal (FC Liefering)
  • Obránci: Denis Donát (FC Hradec Králové), Michal Fukala (FC Slovan Liberec), Adam Gabriel (AC Sparta Praha), Robin Hranáč (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Martin Vitík (AC Sparta Praha)
  • Záložníci: Lukáš Červ (FK Pardubice), Kryštof Daněk (SK Sigma Olomouc), David Jurásek (FK Mladá Boleslav), Adam Karabec (AC Sparta Praha), Jan Knapík (FK Teplice), Michal Kohút (1.FC Slovácko), Štěpán Krunert (FK Teplice), Tomáš Ostrák (1. FC Köln), Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno), Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň), Jan Žambůrek (Brentford FC)
  • Útočníci: Tomáš Čvančara (FK Jablonec), Daniel Fila (FK Mladá Boleslav), Filip Kaloč (FC Baník Ostrava), Václav Sejk (AC Sparta Praha)

Kde sledovat zápas mezi Anglií U21 a Českem U21 živě?

O tom, zda bude možné sledovat zápas prostřednictvím live streamu u některé z našich sázkových kanceláří, zatím nevíme jistě. Jisté je bohužel zatím to, že zápas neuvidíme na obrazovkách ČT Sport, a to z toho důvodu, že část zápasu se překrývá s přátelským utkáním "A" týmu.

Předzápasové kurzy na zápas Anglie U21 - Česko U21

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Tip redakce: