Trpišovský si pochvaloval Portugalsko: nejlepší soustředění za dobu mého působení ve Slavii

Roman Mráz

Roman Mráz

Trpišovský si pochvaloval Portugalsko: nejlepší soustředění za dobu mého působení ve Slavii


Fotbalisté Slavie Praha nabírali kondici a formu před jarní částí Fortuna ligy v portugalském Algarve, kde strávili téměř tři týdny. Měli zde sehrát i několik přátelských utkání, například proti Hajduku Split, nebo Servette Ženeva. Nakonec ale kvůli koronaviru nesehráli pražané ani jeden přípravný zápas. I tak si trenér Trpišovský soustředění pochvaloval.

Bez přípravného zápasu, ale více času na video

Navzdory tomu, že Slavia nesehrála na soustředění ani jeden zápas proti jinému týmu, byl Jindřich Trpišovský při hodnocení portugalského pobytu nadmíru spokojený: „Absolutní spokojenost se vším. Jak říkali kluci, jsme v prostředí, které známe. Musím říct, že to bylo nejlepší soustředění, na kterém jsme byli. Bez zranění, skvělá práce od všech hráčů i lidí, co tu byli. Udělali jsme spoustu práce, nepamatuju si, kdy jsme měli ke všemu takové podmínky. Myslím, že se nám to vyplatilo jet na jedno dlouhé soustředění, protože jsme ušetřili cesty mezi soustředěními. Díky tomu jsme měli víc času na videa ze zápasů. Těžko bych hledal nějakou skulinku na tomhle pobytu.“ 

Plavšič se osvědčil na levém kraji obrany

Slávisté měli sice v Portugalsku domluvené přátelské zápasy, ty ale nakonec nedopadly kvůli koronaviru v týmu soupeřů. Došlo tak pouze na tři tréninkové zápasy mezi fotbalisty Slavie. V nich se podle trenéra ukázal ve velmi dobrém světle Srdjan Plavšič, kterého Trpišovský vyzkoušel na, pro Plavšiče netradičním, postu levého obránce: „Momentálně je samozřejmě skvělý, velice produktivní. V těch zápasech byl možná nejlepší hráč. Na druhou stranu se ti hráči trošku znají, tenhle zápas byl nahoru a dolu, trošku jiný, než se pak hrají ty ostré zápasy. Ale jsme rádi, že v té nouzi, kterou na tom postu máme, je taková varianta.“ Spokojen se soustředením byl i slávistický záložník Ondřej Lingr: „Stoprocentně se mi to tady zamlouvá. Máme tu tři perfektně připravená hřiště, fantastickou regeneraci, můžeme se projít kamkoliv po pobřeží. Za mě velká spokojenost." 

zdroj: slavia.cz

Generálka proti Baníku a pak už liga proti Karviné

Fotbalisty Slavie čeká od středy po dvoudenním odpočinku opět návrat k tréninku. Podle trenéra by mělo ještě dojít k zúžení kádru. Týkat se to bude především mladých hráčů z Vlašimi, o které mají zájem některé prvoligové celky. Do startu ligy zbývají necelé dva týdny a Slavia na ni bude ladit formu nedělním přátelským zápasem proti Baníku Ostrava. V sobotu 5. února pak zahájí slávisté jarní sezónu Fortuna ligy utkáním proti Karviné.