Tottenham, Leicester, nebo PSV Eindhoven? Možní soupeři pro pražská S

Roman Mráz

Roman Mráz

Tottenham, Leicester, nebo PSV Eindhoven? Možní soupeři pro pražská S


České fotbalové kluby Sparta a Slavia Praha se dozví jméno svého soupeře v pondělí 13. prosince, kdy proběhne od 14:00 los vyřazovací fáze Konferenční ligy. V úvodním kole platí, že na sebe nemohou narazit týmy ze stejné země. První zápasy se odehrají 17. února 2022, odvety jsou v plánu o týden později. 

Sparta Praha

Do vyřazovací jarní fáze Konferenční ligy se Sparta přesunula z Evropské ligy, kde skončila na třetím místě ve své skupině. Jisté momentálně je, že se utká s jedním z mužstev, které se umístilo na druhém místě Konferenční ligy. Druhá jistota pro letenské bude, že první zápas odehrají doma. A jak vidí pondělní los hráč pražské Sparty Dávid Hancko? „Zatím jsem o žádném soupeři nepřemýšlel, ale doufám, že to bude takový, přes kterého postoupíme.“ Do výběru pro Spartu ještě promluví odložený zápas v Rennes, kam přijede Tottenham Hotspur. Anglický tým potřebuje ve Francii vyhrát, aby postoupil.

Možní soupeři pro Spartu:

Bodö/Glimt, Maccabi Tel-Aviv, PAOK, Partizan Bělehrad, Karabach, Randers, druhý tým skupiny G (Vittesse, nebo Tottenham)

Slavia Praha

Sešívaní narozdíl od Sparty zůstavají v poháru, ve kterém účinkovali celý podzim. Definitivu postupu v Konferenční lize si zajistili včera remízou na hřišti Unionu Berlín a skončili na druhém místě za Feyenoordem Rotterdam. Na Slavii čekají o poznání atraktivnější možní soupeři. Trenér Jindřich Trpišovský před losem prozradil, kam by se Slavií rád přijel: „Rád poznávám stadiony a kluby, proto bych chtěl Fenerbahce. Byla by tam neskutečná kulisa, navíc mají krásný stadion.“ Slavia odehraje první utkání na hřišti soupeře.

Možní soupeři pro Slavii:

Celtic, Fenerbahce, Leicester, Marseille, Midtjylland, PSV Eindhoven, Rapid Vídeň.