Tip na zápas Zlín - Hradec Králové (Fortuna liga, 17. října)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Zlín - Hradec Králové (Fortuna liga, 17. října)


Po reprezentační pauze pokračuje domácí Fortuna liga 11. kola a my se tentokrát zaměříme na první pohled ne úplně atraktivní duel Zlína s Hradcem Králové. Zatímco domácí ševci se trápí a v lize prohráli již 4 utkání v řadě, hostující votroci jsou zatím příjemným překvapením ligy. V našich očích jde o nevyzpytatelné utkání, které může dopadnout jakkoli, proto se zaměříme na sázku na počet střel, kde vidíme přidanou hodnotu.

Zlín - Hradec Králové (Fortuna liga, 17. 10., 16:00)

Domácí Zlín neměl špatný vstup do ligy. V prvních dvou utkáních sice podlehl Slavii a Baníku, poté však následovaly tři výhry ze čtyř zápasů a zdálo se, že by to se Zlínem nemuselo být tak špatné jako loni. Jenže na formu ze srpna východomoravané po reprezetanční pauze nenavázali a přišly čtyři prohry v řadě (Bohemians, Slovácko, Sparta, Plzeň). Výraznou změnu neočekáváme ani po této reprepauze.

Zlín by měl zapracovat především na defenzivě, která je vůbec nejhorší z celé ligy (25 inkasovaných branek). Z deseti zápasů schytal dvakrát nepopulárního bůra, jednou dostal čtyřku a dvakrát tři góly. Jejich obrana patří mezi nejpropustnější i co týká střel, které soupeři vyslali na branku. Ševci čelili celkem 54 střelám, což je po Českých Budějovicích (59) druhé nejvyšší číslo. A na tom zakládáme náš tip.

Zlín dokázal z deseti duelů přestřílet svého soupeře pouze třikrát (Teplice, Karviná, Liberec), zatímco Hradec vyhrál na střely na branku nad Karvinou, Libercem, Pardubicemi, Jabloncem a stejně pokusů zapsal s Bohemkou.

Votroci zatím mají několik bodů nad plán. Alespoň podle předsezónních prognóz. Po deseti zápasech mají za bilanci 3-4-3 slušných 13 bodů a patří jim 8. místo. Jejich obrana až na výjimky, kdy se to dalo čekat (Slavia a Sparta), nepropadává. Z deseti zápasů inkasovala 14x. Hradec čelil celkem 45 střelám, na čemž mají výrazný podíl především zápasy na Spartě (11) a Slavii (7).

Porovnání defenzivní stránky máme, teď ještě zmiňme, že v ofenzivních ukazatelích jsou na tom oba soupeři podobně. Zlín vystřelil na branku soupeřů celkem 32x a zaznamenal 13 branek. Hradec vyslal 36 střel a stačilo to na 10 branek. Fair kurzy bychom tedy viděli mnohem blíže k sobě, než jak tomu je u Tipsportu a za 2,32 si rádi zahrajeme, že hosté budou mít více střel.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Kdo bude mít více střel na branku v zápasu: Hradec Králové