Tip na zápas YB Bern - Atalanta Bergamo (Liga mistrů, 23. 11.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas YB Bern - Atalanta Bergamo (Liga mistrů, 23. 11.)


V rámci skupiny F Ligy mistrů svedou v úterý večer důležitý souboj domácí Young Boys s Atalantou Bergamo. Hnacím motorem obou týmů by měla být potřeba tří bodů, které jim zachovají šance na postup do další fáze. S přihlédnutím na kvalitu a aktuální formu obou týmů si rádi zahrajeme v kurzu kolem 1.90 Atalantu.

YB Bern - Atalanta Bergamo (Liga mistrů, 23. 11., 21:00)

Situace v tabulce je po čtyřech odehraných kolech následující: Villareal s Manchesterem United mají 7 bodů, třetí Atalanta 5 a poslední Bern 3 body. Všechny týmy tedy ještě stále mají šanci postoupit dále. V posledním kole zajíždí Bern do Manchesteru. Pokud chce tedy ještě zabojovat alespoň o EL, musí dnes zvítězit, protože spoléhat na body z Old Trafford se příliš nedá. Atalanta v posledním kole hostí Villareal a také ona nutně potřebuje bodovat naplno. Z posledního zápasu by ji poté za určitých okolností mohl stačit i bod.

První vzájemný zápas vyhrál italský favorit 1:0, ale mohlo to klidně skončit i větším rozdílem, Bergamo však nedokázalo využít své šance. Na držení míče vyhrálo 63 % - 37 %, na střely na branku 7:1.

Bern vypadl z rytmu

Domácí Young Boys neprožívají zrovna nejzdařilejší období. Po čtyřletém kralování ve švýcarské Super League čeká na jejich zaváhání spoustu vlků a roztříštěnost sil Bernu jim v jejich úsilí hraje do karet. Young Boys jsou po čtyřech kolech základních skupin totiž stále ve hře o postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů a je tedy jasné, co hraje v jejich plánech prim. Bohužel pro ně se jim však sešlo v nejméně vhodný okamžik mnoho zranění a my máme pocit, že jejich měsíční čekání na výhru se ještě o pár dní prodlouží.

Naposledy 23. října, tedy přesně před měsícem, dokázali YB zvítězit. Bylo to v lize nad slabým Laussane, od té doby táhnou sérii 4 zápasů bez vítězství (pohárová prohra v Luganu, ligová prohra v St. Gallen, prohra v LM na Villarrealu a remíza v lize na hřišti Grasshoppers). Po měsíci mají opět možnost představit se před vlastními fanoušky na své pověstné umělé trávě. Už jednou zde v letošním ročníku velkého favorita zaskočit dokázali. Bylo to hned v úvodním zápase, kdy otočili zápas s Manchesterem United a vyhráli 2:1. 

Pro zápas proti italskému soupeři nebude moct domácí trenér počítat hned s několika hráči. Nejzávažnější jsou ztráty brankářské jedničky von Ballmoose, stopera Camary a pravého křídla Fassnachta.

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Atalanta ve formě

Italská Atalanta sází především na ofenzivu. Její utkání bývají gólově bohatá a poslední zápasy nezůstává své pověsti nic dlužná. Její skóre z posledních šesti utkání je 15:9.

Zatímco domácí měsíc na vítězství čekají, hosté měsíc nezakusili pachuť porážky. Jejich poslední nezdar se datuje k 20. říjnu, kdy na Old Trafford sklapla Csaplárova past. Atalanta sice v poločase 2:0 vedla, ale domácí United zápas otočili a zvítězili 3:2. Od té doby Atalanta v domácí lize třikrát zvítězila a dvakrát remizovala a jednu remízu zaznamenala také v odvetném utkání LM s United.

Je trochu s podivem, že trenér Gian Pier Gasperini nešetřil před důležitým utkáním ve Švýcarsku některé své opory a v posledním ligovém kole proti Spezii vyslal na hřiště nejsilnější možnou jedenáctku. Atalanta celkem v poklidu zvítězila 5:2.

Na problémy domácí obraně by měl zadělávat především nejlepší střelec hostí Zapata. Kolumbijský útočník má na svém kontě již 8 zásahů v probíhajícím ročníku Serie A. V Lize mistrů se zatím trefil jednou.

Všechny ofenzivní hráče bude mít trenér Gasperini připravené. Problémy musí řešit akorát v obraně, kde mu k dlouhodobě absentujícím Hateboerovi a Gosensovi přibyl také mladý talent Lovato

Upřímně řečeno bychom čekali kurzy někdě kolem 1.70 - 1.80, a proto si přes 1.90 zahrajeme. Atalantu vidíme výše než Young Boys.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Atalanta