Tip na zápas Sparta - Slavia (Fortuna liga, 3. 10.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Sparta - Slavia (Fortuna liga, 3. 10.)


Nedělní program Fortuna ligy vyvrcholí očekávaným derby pražských S. Říká se, že derby nemá favorita. Stejně jako v několika posledních vzájemných soubojích s tím ani tentokrát nesouhlasíme. V rámci jubilejního 300. derby bude favorit Slavia, jejíž neporazitelnost v tomto vzájemném soupeření sahá až do března 2016. Pro nás je Slavia favoritem nejen na vítězství, ale i na držení míče v zápase.

Sparta - Slavia (Fortuna liga, 3. 10., 19:00)

Rivalitu dvou nesmiřitelných protivníků budou moci po dlouhé době naplno prožít také fanoušci obou táborů. Jarní pohárový zápas se ještě z důvodů koronavirových opatření hrál před necelými 1 500 diváky, nyní bude vyprodáno. Hráči se tak konečně dočkají plnohodnotné kulisy.

Trochu překvapivě nejde o souboj prvního s druhým, jak se před sezónou předpokládalo, ale druhého s třetím. Slavia však má na první Plzeň pouze dvoubodovou ztrátu a jeden zápas k dobru. Třetí Sparta ztrácí na Viktorku 4 body.

Je to již předlouhých 14 utkání, kdy pocit vítězství v derby naposledy okusila Sparta. Přestože se každou sezónu snaží svému rivalovi vyrovnat, stále to ještě není ono. Nyní však může mít mírnou výhodu, protože zatímco hrála své čtvrteční pohárové utkání doma, Slavia cestovala do Nizozemska. Sparta navíc narozdíl od Slavie uspěla. Na druhou stranu sestava Slavie nebyla nejsilnější, šlo vidět, že kouč Trpišovský měl nedělní zápas v hlavě.

Přejděme k naší sázce. V zápase očekáváme, že na míči budou převážně sešívaní. Vycházíme především ze stylu slávistů, jejichž hra je založená na postupném útoku a rozehrávce odzadu. V jejich zápasech jsou často k vidění situace, kdy si dlouho vyměňují míč mezi obranou a brankářem, a zvláště když vedou, tak nemají tendenci míč soupeři moc půčovat. Od Sparty očekáváme, že bude sázet na rychlý přechod do útoku po křídlech. Ostatně ono ji proti silnější záloze slávistů ani moc jiného nezbyde.

Kurz na větší procentuální držení míče již pořádně dropnul, a tak volíme sázku na to, že Slavia bude mít držení míče 52 % a více za 1.84. V posledních deseti vzájemných měřeních sil by tato sázka vyšla hned 9x!

Vsaďte si na 300. derby pražských S u Tipsportu

Tip: Procento držení míče Slavia Praha v zápasu: 52 a více