Tip na zápas Slavia – Sparta (Fortuna liga, 6. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Slavia – Sparta (Fortuna liga, 6. 3.)


Šlágrem 24. kola domácí Fortuna ligy nemůže být nic jiného než 302. derby pražských „S“. Přestože se říká, že derby nemá favorita, dnes to tak úplně neplatí. Slavia je ve formě, hraje se v Edenu a Spartě má co vracet. Naopak Sparta výkonnostně tápe. V lize je s citelným odstupem až třetí, po dvou porážkách vypadla z Konferenční ligy a v domácím poháru odvrátila pohromu až v nastaveném čase a následném prodloužení. Bylo by tedy překvapením, kdyby Slavia nezvítězila. Mě však zaujal kurz na počet faulů domácích.

Slavia – Sparta (Fortuna liga, 6. 3., 18:00)

Pro sázku jsem si vybral UNDER 16,5 faulů domácích v kurzu 2.68! Vyhrocenost derby a statistiky ze vzájemných zápasů jdou sice proti nám, ale tento kurz řadím do kategorie „škoda nevyužít“. Je pravda, že naposled bylo sešívaným v ligovém duelu proti úhlavnímu nepříteli odpískáno méně než 16 faulů v sezóně 2018/2019, což je pěkná řádka let, podívejme se ale na důvody, proč by se to dnes mohlo opakovat.

Vsadit na UNDER 16,5 faulů Slavie u Chance v kurzu 2.68

V první řadě dnes nenastoupí řízci a provokatéři Bořil s Kuchtou. V kádru domácích už nenajdeme ani kometu loňské sezóny Simu. Tato trojice patřila mezi šest nejčastěji faulujících slávistů v loňské sezóně. V té letošní je pětice nejvíce faulujících následující (v závorce počet faulů/počet zápasů): Schranz (34/20), Masopust (24/16), Bah (21/18), Olayinka (20/16) a Hromada (18/13). Hromada je mimo hru, Bahova účast zatím není jistá a je možné, že z dvojice Schranz, Masopust začne jeden pouze na lavičce náhradníků.

Ve čtyřech jarních kolech šli slávisté přes 16 faulů pouze na Slovácku (20). Přes 16 nešla Slavia ani v jednom ze zápasů proti Fenerbahce!

Zápas bude pískat zkušený Polák Marciniak

Důležitým faktorem je také postava hlavního sudího, kterým bude jednačtyřicetiletý Szymon Marciniak. Uvidíme, jaké v utkání nastaví měřítko, nicméně očekávám, že si u hráčů zjedná větší respekt než tuzemští rozhodčí. V letošní sezóně Marciniak pískal např. 5 zápasů Ligy mistrů s průměrem 21 faulů/zápas a 4 utkání evropské kvalifikace na MS s průměrem 26,5 faulů/zápas. Jeho čísla na mezinárodním poli jsou tedy poměrně nízká.

Co mé sázce do karet naopak příliš nehraje, je plný stadion. Poprvé po dvou letech mohou české kluby naplnit stadion ze 100 % a všichni víme, jak dokáže bouřlivá atmosféra hráče strhnout. Na druhou stranu buďme rádi! Konečně se zase bude hrát před plnými tribunami.

200 Kč u Chance zdarma za registraci

Tip na zápas: Slavia UNDER 16,5 faulů