Tip na zápas PSG – Real Madrid (Liga mistrů, 15. 2. 2022)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas PSG – Real Madrid (Liga mistrů, 15. 2. 2022)


Milionářská Liga mistrů je zpět! Vyřazovací fáze začíná osmifinálovým kolem a hned v prvním hracím dni se nám představí dvě těžké váhy – PSG a Real Madrid. My si tentokrát zahrajeme sázku na postup a půjdeme proti sázkovým kancelářím, které favorizují francouzský celek.

PSG – Real Madrid (Liga mistrů, 15. 2., 21:00)

Souboj lídra francouzské Ligue 1 s lídrem španělské LaLigy nám slibuje opravdovou bitvu gigantů, která by slušela spíše pozdější fázi soutěže. Stejně jako před čtyřmi roky se ale utkají už v osmifinále. A stejně jako před čtyřmi roky je favorizován francouzský velkoklub. My ale věříme tomu, že se historie bude opakovat a i tentokrát postoupí královský celek.

V tomto souboji bychom od bookmakerů čekali spíše rovinu, tedy 1.90 – 1.90, favorizování Paříže nás ale moc nepřekvapuje, přijde nám totiž, že je bookies ve vyřazovací fázi dlouhodobě trochu přeceňují. V našich očích je mírný favorit Real. O síle obou celků se nemá smysl moc rozepisovat, jde o notoricky známé a sledované velkokluby. I když má podle webu transfermarkt.com kádr PSG téměř o 130 milionů eur větší hodnotu než kádr Realu, jeví se nám španělský tým komplexnější a adaptabilnější.

Pouze hvězdy zápasy nevyhrávají

„Les Parisians“ před sezónou mohutně posilovali s jediným cílem – vyhrát konečně Ligu mistrů. Jenže, která z posil se zasloužila o zvednutí kvality? Začněme v bráně. Zatímco v Realu je neotřesitelnou jedničkou Courtois, v PSG se příchozímu Donnarummovi nepodařilo natrvalo posadit pětatřicetiletého Navase a oba borce Pochettino točí. V základní fázi dostali stejnou porci tří zápasů.

Přestup Sergia Ramose byl spíše marketingový tah, který ještě více vyhrotil vztahy mezi představiteli obou klubů, než skutečné posílení stoperské dvojice. Dobře naopak zapadl pravý obránce Hakimi, který nahradil Florenziho s Dagbou. Wijnaldum svou kvalitu nepochybně má, kolik z ní ale v kádru PSG předvedl? Zatím se, i kvůli zraněním, nedokázal v základní sestavě natrvalo usadit. Také se často spekuluje o jeho (ne)spokojenosti.

A pak je tu Messi, legenda, která již nemusí nikomu nic dokazovat. Je však Messiho přínos na hru PSG takový, jaký si od něj v hlavním městě slibovali? Úplně si to nemyslíme. Leo zatím za svými výkony a statistikami z Barcelony zaostává a těžko se to v budoucnu ještě obrátí, přece jen v červnu mu bude už 35 let. Právě on měl být hlavním tahounem milionářskou soutěží za vysněnou trofejí, my to však nevidíme ani na čtvrtfinále. Na druhou stranu Messi se v zápasech proti Realu umí předvést, za svou kariéru zažil El Clásico pětačtyřicetkrát a trefil se v něm šestadvacetkrát!

Vstupní bonus u 1Bet

Zajímavý bude souboj dvou francouzských kolegů z reprezentace Mbappého a Benzemy, jehož absence by pro Real byla výrazná komplikace. Benzemův vliv na útočnou fázi „bíleho baletu“ je nesmírný. Podle nejnovějších zpráv však čtyřiatřicetiletý útočník nechybí v nominaci na utkání a možná ho v zápase uvidíme.

Mbappé dal v lize ve 22 zápasech 12 branek a na 9 nahrál, měl tedy prsty ve 21 gólech z celkových 52 (= 40,4 % gólů). V Lize mistrů má 4+4 z celkových 13 gólů PSG (= 61, 5 % gólů). Benzema dal v ligové soutěži ve 21 zápasech 17 branek a na 7 nahrál. To vše z celkových 48 (= 50 % gólů). V LM to má 5+0 z celkových 14 gólů (= 35,7 % gólů). Aby toho nebylo málo, tak se poslední dobou šíří spekulace o tom, že Real o Mbappého usiluje a v létě ho podepíše. Ten však veškeré spekulace vyvrací a tvrdí, že se zatím nerozhodl.

Forma obou týmů je srovnatelná. Jak PSG, tak Real vedou domácí soutěže (PSG jasnějším způsobem), oba ale zároveň před dvěma týdny vypadly z domácích pohárů (PSG s Nice a Real Bilbaem).

Pro úplnost dodejme, že PSG skončilo v základní skupině s 11 body druhé za Manchesterem City a Real s 15 body ovládl svou skupinu před Interem Milán. Jediný, kdo byl nad jeho síly, byl moldavský Šerif Tiraspol, jenž slavnému soupeři způsobil šok přímo na Santiago Bernabéu.

Po zmíněném osmifinále ze sezóny 2017/18, kdy Real nejprve vyhrál doma 3:1 a poté 2:1 v Paříži, se týmy potkaly v základní skupině v sezóně 2019/20. Doma tehdy PSG vyhrálo 3:0 a ve Španělsku se hrálo 2:2.

200 Kč zdarma u Chance za registraci

TIP: Postup Real Madrid