Tip na zápas PSG - RB Lipsko (LM, 19. října)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas PSG - RB Lipsko (LM, 19. října)


V dnešním utkání skupiny A změří síly jeden z největších adeptů na zisk ušatého poháru PSG s tápoucím Lipskem. Pařížané ve druhém kole napravili své zaváhání z Brugg a po vítězství 2:0 nad Citizens se dostali do čela skupiny a v něm by se určitě rádi udrželi i nadále, zvláště když proti nim stojí soupeř, který má do ideální formy daleko. V zápase očekáváme vítězství PSG, ale z důvodu nižšího kurzu si zahrajeme jinou příležitost, a sice, že domácí skórují v obou poločasech.

PSG - RB Lipsko (Liga mistrů, 19. 10., 21:00)

Pařížané v útoku s Messim, Neymarem a Mbappém vstupovali do soutěže jako jeden z hlavních adeptů na celkové vítězství, a o to překvapivější byla jejich remíza na hřišti Brugg. V následujícím kole si však v Parku princů poradili s favorizovaným Manchesterem City 2:0 a vyšvihli se do čela tabulky. Po velkém vítězství nad Citizens však přišla překvapivá porážka v Ligue 1 na hřišti Rennes, a to bylo PSG v téměř nejsilnější možné sestavě. Před dnešním duelem se pořádně nadřeli na domácí vítězství 2:1 nad Angers, když zápas otočili až ve druhém poločase (rozhodující gól dal Mbappé z penalty v 87. minutě), ovšem nutno zmínit, že kvůli kvalifikačním zápasům absentovali jihoameričtí hráči. I přes tyto dva problémové zápasy si PSG drží v domácí lize po deseti kolech pohodlný devítibodový náskok před druhým Lens a může se tak plně soustředit na Ligu mistrů.

Lipsko řeší úplně jiné starosti. Po letním odchodu trenéra Nagelsmanna a několika opor (Sabitzer, Konaté, Upamecano) stále hledá ztracený herní rytmus. V Bundeslize je to zatím s bilancí 3-2-3 a 11 body osmé místo a forma a výkony jsou zatím jako na houpačce. Rotten Bullen sice zaznamenaly dvě vysoká domácí vítězství 6:0 nad Herthou a 3:0 nad Bochumí, mezi tyto výhry se však vklínilo nepovedené domácí představení v Lize mistrů proti Bruggám, v němž utrpěly porážku 1:2 a jejich situace v pohárové Evropě je hraniční. Pokud s tím něco neudělají, tak budou třetí postup ze skupiny LM v řadě muset oželet. A dobře to nevypadá ani s případným třetím místem a jarním účinkováním v EL. Kromě nečekané prohry s Bruggami totiž nestačily ani v prvním utkání na Manchester City, jemuž podlehly 3:6. V generálce na Paříž nastoupilo Lipsko na půdě dosud neporaženého Freiburgu a byla z toho remíza 1:1.

Domácí budou muset v dnešním zápase oželet Neymara, Paredese, Navase, Ramose, Di Mariu a Icardiho, za hosty nenastoupí zranění Brobbey, Halstenberg, Olmo a Saracchi.

Oba týmy se potkaly i v loňském a předloňském ročníku. Loni si v základní skupině připsal každý po jedné výhře (PSG doma vyhrálo 1:0 a Lipsko 2:1). V sezóně 2019/20 na sebe narazily v jednokolovém semifinále a bylo z toho jasné vítězství 3:0 PSG. Letošní Lipsko je však výkonům z předešlých ročníků na míle vzdáleno.

Pařížané sice zatím pořádné gólové hody nepořádají (ze 13 soutěžních utkání překonali dvougólovou hranici pouze ve dvou případech), to nás však trápit nemusí. Pokud své pravidelné dva góly rozloží do obou poločasů, bude sázka úspěšná. A proti venkovnímu Lipsku (z posledních 5 venkovních utkání bilance 0-2-3) je to v kurzu přes 2 velmi lákavá nabídka.

Vstupní bonus u Rabony

Tip: PSG dá gól v obou poločasech