Tip na zápas Plíšková - Muguruza (Turnaj mistryň, 11. 11.)


V mexické Guadalajaře startuje s trojnásobnou českou účastí (Plíšková, Krejčíková, Siniaková) tenisový Turnaj mistryň a my vybíráme z prvního hracího dne tip na zápas mezi Karolínou Plíškovou a Španělkou Garbine Muguruza, v němž více věříme české zástupkyni.

Karolína Plíšková - Garbine Muguruza (Turnaj mistryň, 11. 11., 02:30)

První kolo skupiny Teotihucán nabízí česko-španělský souboj mezi devětadvacetiletou trojnásobnou semifinalistkou turnaje Karolínou Plíškovou (4. WTA) a o rok mladší Garbine Muguruza (5. WTA). Vzhledem k tomu, že hráčky mají ve skupině ještě jednu z hlavních favoritek na celkové vítězství Anne Kontaveit, půjde s velkou pravděpodobností o klíčovou bitvu pro postup do semifinále. 

Odrážet se od aktuální formy tenistek je v tomto případě bezpředmětné. Plíšková odehrála svůj poslední zápas 11. října na tvrdém povrchu v Indiana Wells a ve třetím kole vypadla s osmdesátou hráčkou světa Haddad Maia. Španělka na stejném turnaji vypadla už ve druhém kole s Australankou Tomljanovic (45. WTA) a na následujícím podniku v Moskvě přešla přes Terezu Martincovou (48. WTA) a ve čtvrtfinále vypadla s Kontaveit (8. WTA). Svůj poslední zápas tedy sehrála 22. října.

Sázkové kanceláře mírně favorizují českou tenistku a my jim dáváme za pravdu. Jak sama Karolína uvedla, je pro ni postup ze skupiny prioritou. S Turnajem mistryň má čtvrtá hráčka světa bohaté zkušenosti, půjde o její čtvrtou účast (ve všech třech předchozích případech skončila v semifinále). Muguruza se ze tří dosavadních účastí dostala do semifinále pouze při své premiéře v roce 2015. V ročnících 2016 a 2017 skončila ve skupině.

Uvidíme, jak tenistky ovlivní neobvyklé podmínky, které v Guadalajaře panují. Druhé největší město v Mexiku je položeno ve výšce 1 550 metrů nad mořem a hráčky se musí vypořádat s řidším vzduchem. Ten by však paradoxně mohl Plíškové pomoct s její velkou zbraní, podáním.

Rozhodně ji však nepomáhá po fyzické stránce. Kromě zadýchávání bojuje česká hráčka také s kvalitou kurtu a vysokými odskody míče. "A přijde mi, že i nepravidelné. Mám podezření, že jsou kurty trošku křivý. Nemám ideální časování na údery, který už asi nenajdu, protože už se začíná. Řekla bych, že se tady nikdo necítí super," uvedla.

Obě hráčky mají letos velmi podobnou bilanci - Plíšková 35/18 (z toho 21/11 na tvrdém povrchu), Muguruza 38/16 (z toho 30/10 na tvrdém povrchu).

Pro náš tip hovoří především vzájemná bilance, která je 8:2 pro naši tenistku. Na Turnaji mistryň se hráčky střetly dvakrát a oba souboje vyhrála Plíšková. Jejich poslední vzájemný duel spadá do roku 2019. V osmifinále Australian Open se tehdy radovala Plíšková (6:3, 6:1). Kurz kolem 1.80 si nenecháme ujít.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Plíšková