Tip na zápas Montreal - Los Angeles (NHL, 10. 11.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Montreal - Los Angeles (NHL, 10. 11.)


Trápící se Montreal přivítá v noci v Bell Centre rozjeté krále z Los Angeles. Přesto, že se nám kurz na Kings, kteří začali svou kanadskou pouť vítězně (v Torontu vyhráli 5:1), líbí, volíme méně tradiční sázku na to, že Phillip Danault získá do rozhodnutí kanadský bod v kurzu 2.20.

Montreal Canadiens - Los Angeles Kings (NHL, 10. 11., 01:00)

Poslední tým Východní konference Montreal přivítá na svém ledě tým s nejlepší aktuální formou (5 z./10 b.) Los Angeles. V nedávném vzájemném zápase (30. října) se z vítězství 5:2 na domácím kluzišti radovali králové. Tímto zápasem se nastartovali k pětizápasové šňůře výher. 

Montreal má po Arizoně a Chicagu třetí nejhorší obranu v soutěži. Ze 13 zápasů inkasoval již 45x, což znamená průměrně 3.46 obdržené branky na zápas. Jejich brankářská jednička Carey Price je dlouhodobě zraněná a náhradníkovi Allenovi se příliš nedaří (11 z./2.94 prům./90.00% úsp). Nelze však svalovat všechnu vinu na Allena, hráči před ním mu jeho práci moc neusnadňují. Na branku Montrealu letí v průměru 29.7 střeleckých pokusů za zápas, což je jedna z nejhorších bilancí celé ligy. K tomu si přičtěte čtvrté nejhorší oslabení (pouze 66% úspěšnost) a celkový obraz bránění kanadského klubu je na světě.

Phillip Danault je osmadvacetiletý kanadský centr, který se veze na vlně úspěchů celého týmu. Po Kopitarovi a Iafallovi je s osmi body třetím v pořadí produktivity LA. Od začátku sezóny nastupuje v druhé pětce s křídly Kempem a Iafallem. Dnes v noci v Torontu začal s Iafallem a Athanasiouem a bylo z toho jeho nejlepší vystoupení v sezóně (2+1). Byl také nejaktivnějším střelcem Kings, když vyslal na Campbella 7 střel. Průměrně dostává ice-time 17:54 a výhodou je jeho účast ve druhé přesilovkové formaci.

Důležitou roli může hrát i Danaultova namotivovanost. Předchozích 6 sezón totiž strávil v dresu Canadiens. Proti svému bývalému klubu bodoval i v prvním vzájemném utkání. Myslíme si tedy, že v kurzu 2.20 jde o dobrou příležitost. Původně vypsané kurzy byly ještě o nějakou desetinu výše, ovšem třeba takový Tipsport nabízí momentálně 1.95 (nesázet!), v kurzu 2.20 tedy stále vidíme hodnotu.

Sázková kancelář Intertops

Tip: Phillip Danault získá kanadský bod (do rozhodnutí)