Tip na zápas Maroko – DR Kongo (Kvalifikace MS, 29. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Maroko – DR Kongo (Kvalifikace MS, 29. 3.)


Z kvalifikační fáze o postup na MS ve fotbale jsem se ještě nepodíval do Afriky. Dnes to změním. Vyprovokoval mě k tomu kurz na UNDER 2,5 gólů v zápase mezi Marokem a DR Kongo. V obecném měřítku není kurz 1.62 pro tuto příležitost nic moc, v tomto případě se mi to ale jeví jako dáreček od sázkových kanceláří.

Maroko – DR Kongo (Kvalifikace MS ve fotbale, 29. 3., 21:30)

Favoritem odvetného utkání jsou jednoznačně domácí Maročané. Ti by se rádi představili na druhém světovém šampionátu po sobě. Z prvního zápasu v Kinshase si dovezli nadějný výsledek 1:1. Ze všech pěti zápasů afrického play-off o postup na závěrečný turnaj byl tento jediný, ve kterém padla více než jedna branka. A i to se promítlo do kurzů. Zatímco u zbylých čtyřech utkání se kurzy na méně než 2,5 branky pohybují někde mezi 1.30 až 1.40, zde jsme na hodnotě přes 1.60!

Vsadit na UNDER 2,5 gólů v kurzu 1.62 u Fortuny

Co se týče individuálních kvalit, převaha je na straně domácích. Jména jako Hakimi, Bono, En Nesyri či Saïss jsou známá i širší fotbalové veřejnosti. Na druhé straně Konžané spoléhají především na kvality šestatřicetiletého Mbokaniho a třicetiletého Bakambu, jenž se v zimním přestupovém období vrátil po čtyřech letech z Číny do Evropy (šanci mu dala Marseille).

Rozdíl v kvalitě kádrů potvrzuje i neúčast DR Kongo na nedávném Poháru afrických národů, kde Maročané prohráli jediný zápas z pěti (ve čtvrtfinále vypadli po prohře 1:2 po prodloužení se stříbrným Egyptem). DR Kongo zůstalo v kvalifikaci až na třetím místě za Gambií a Gabonem.

Není důvod se někam hnát

Zápasy mezi africkými reprezentacemi jsou obecně chudé na góly, zvláště, když jde o utkání takového významu. Nečekám, že by to po výsledku 1:1 jeden z týmů otevřel hned od začátku. Naopak oba týmy se budou snažit především neudělat nějakou chybu. Maročané jsou doma velmi silní a mohou spoléhat na to, že zápas rozhodnou svou kvalitou. Jejich hra je založená na kvalitní obraně a teď není důvod něco měnit. Vůbec bych se nedivil, kdyby zvítězili 1:0 gólem v poslední dvacetiminutovce.

V prvním utkání, které skončilo 1:1 byly k vidění pouze 3 střely na branku! Jak asi bude vypadat odveta, ve které se rozhodne o postupujícím? Je pravda, že Maročané neproměnili penaltu, takže utkání klidně mohlo skončit se třemi brankami, doma však bude Maroko hrát hlavně na nulu vzadu. Více než dva góly nepadly ani v jednom z posledních tří vzájemných utkání.

Pověstná africká „underovost“ a důležitost utkání hrají pro nás. Kurz bych čekal níže, 1.62 beru!

Vstupní bonus u 22Bet

Tip: UNDER 2,5 gólů