Tip na zápas Magnitogorsk - Traktor Čeljabinsk (KHL, 26. 10.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Magnitogorsk - Traktor Čeljabinsk (KHL, 26. 10.)


Magneti se po třech remízách z venkovního tripu představí v souboji o čelo Východní konference Traktoru Čeljabinsk, za který nastupují i tři čeští hokejisté. V kurzu, který se pohybuje okolo hranice 1.70 vyzkoušíme sázku na to, že v utkání uvidíme více než 4.5 gólů.

Magnitogorsk - Traktor Čeljabinsk (KHL, 26. 10., 16:00)

Traktor zatím patří mezi velké překvapení Východní konference a velkou zásluhu na tom má i český gólman Roman Will, který se svým celkovým ice-timem vévodí všem brankářům v soutěži. Kromě dobrého Willa se Traktor opírá i o služby Tomáše Hyky (23z/4+16) a Lukáše Sedláka (23z/9+7), kteří spolu nastupují ve druhé lajně. Zápas je tak zajímavý i z pohledu českého fanouška.

Největší nevýhodou naší sázky jsou dva výborní gólmani, kteří patří ke špičce celé soutěže. Domácí jedničkou je Juho Olkinuora (93,7% úspěšnost a 1.87 obdrženého gólu na zápas), z hostujícího brankoviště zase téměř nesleze Roman Will (93,1 % a 2.20). Ideální scénař by pro náš tip představoval místo Olkinuory osmatřicetiletý Koshechkin, který odchytal všechny tři předchozí domácí utkání Magnetů. S tím se však v zápase o čelo konference nedá počítat.

Pojďme se zaměřit na plusy naší sázky. Obrana Traktoru rozhodně nepatří mezi nejsilnější. 60 inkasovaných branek ve 23 zápasech je cca 2.61 gólu na zápas, což jsou čísla spíše týmů spodní poloviny tabulky. Will musel čelit suverénně nejvíce střelám z celé KHL a vévodí rovněž statistice v počtu zákroků (ano, tato čísla jsou ovlivněna tím, že má nejvyšší ice-time, ale i tak...). Stále v hodně zápasech Traktor inkasuje 3 a více gólů (11 zápasů z 23). Zároveň však může spoléhat na kvalitní ofenzivu. Jejich útok patří mezi nejlepší. Z celé soutěže vyslal na bránu soupeřů nejvíce střel a se 71 vstřelenými góly (3.08 gólu na zápas) mu patří 6. místo v celé KHL.

Magnitogorsk také hodně střílí a jeho útok je dokonce nejlepší v lize. 82 gólů ve 21 zápasech dává průměr 3.90 vstřeleného gólu na zápas, to je na KHL, v níž obecně padá méně gólů, úctyhodné číslo. Z 21 zápasů dokázal v základní hrací době vstřelit alespoň 3 branky hned 16x! Jejich útočné formace jsou vyrovnané a prosadit se dokáže téměř kdokoli. 9 útočníků již nasbíralo minimálně 10 kanadských bodů.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: OVER 4.5 gólů (v základní hrací době)