Tip na zápas Lille – Chelsea (Liga mistrů, 16. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Lille – Chelsea (Liga mistrů, 16. 3.)


Poslední hrací den osmifinálových odvet Ligy mistrů přináší souboj Lille s obhájcem trofeje Chelsea a mně se v tomto duelu líbí sázka na méně než 2,5 žlutých karet hostujících „Blues“ v kurzu pohybujícím se přes 1.60!

Lille – Chelsea (Liga mistrů, 16. 3., 21:00)

Londýnský velkoklub je s průměrem 1,1 ŽK/zápas druhým nejméně častým sběratelem žlutých karet v letošním ročníku LM. Své pověsti dostál i v prvním vzájemném zápase na Stamford Bridge, kdy jedinou žlutou dostal v 83. minutě Loftus-Cheek. V dosavadních sedmi duelech milionářské soutěže obdržela Chelsea více než 2 ŽK pouze v zápase na Juventusu (3 ŽK). Šlo také o jediný zápas, který Chelsea nezvládla a prohrála 0:1.

Vsadit si na méně než 2,5 žlutých karet Chelsea v zápase (bez členů realizačního týmu) v kurzu 1.61 u Fortuny

Dnešní zápas zdaleka není jen nutnou formalitou. Chelsea je však natolik zkušené mužstvo, které by si dvougólový náskok z prvního utkání (2:0) mělo bez větších problémů pohlídat. Menším problémem pro náš tip může být italský sudí Davide Massa.

Na italské poměry to Massa s kartami nepřehání

Je známo, že italští rozhodčí umí karty rozdávat jak na běžícím páse. To však platí především v domácí soutěži, v mezinárodních soutěžích jsou přece jen poněkud umírněnější.

Pokud se podíváme na Massovi letošní statistiky, zjistíme, že pravidlo italské Serie A zůstává neporušeno – tedy, že nejvíce karet rozdává v průměru v domácí lize, konkrétně 4,6 ŽK/zápas (řídil 10 zápasů). V Lize mistrů řídil dva duely (Bruggy – Lipsko, Ajax – Sporting) a v obou bylo k vidění po 4 žlutých. Stejný průměr má také po třech zápasech evropské kvalifikace o postup na MS. Řídil také jedno utkání Evropské ligy, v němž udělil dvě žluté.

I přes to, že Massa to s kartami umí, pořád to není nic výjimečného. Chelsea je navíc v pozici, kdy se nemusí uchylovat k výrazné agresivitě. Více než dvě ŽK by z toho být neměly.

Tip: Počet žlutých karet Chelsea (bez členů realizačního týmu) v utkání: Méně než 2,5