Tip na zápas Leverkusen – Frankfurt (Bundesliga, 2. 5.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Leverkusen – Frankfurt (Bundesliga, 2. 5.)


V dohrávce 32. kola německé Bundesligy mezi o Ligu mistrů bojujícím Leverkusenem a Frankfurtem, který se plně soustředí pouze na semifinále a případné finále Evropské ligy, je pro mě, i tak malý kurz jako 1.33 na vítězství domácích, hodnotný.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt (Bundesliga, 2. 5., 20:30)

Hlavní důvody, proč hraju Leverkusen v tak malém kurzu, jsou motivace a předpokládané sestavy. Domácí Leverkusen se po roční pauze touží dostat do Ligy mistrů a svému cíly je velmi blízko. Není však jediný, kdo se snaží procpat do TOP 4. Leverkusen je třetí (55 bodů), bodové rozdíly jsou však minimální, v případě čtvrtého Freiburgu dokonce žádné (55). Na rozdíl od Freiburgu ale mají parťáci Patrika Schicka zápas k dobru. Nebezpečně blízko je však páté Lipsko (54), které dnes také čeká dohrávka, šestý Kolín (52) a sedmý Union Berlín (51). Daleko je naopak dnešní soupeř, kterému patří až 10. místo a někde ve středu také skončí.

Vsadit výhru Leverkusenu v kurzu 1.33 u Fortuny

Frankfurt v letošní ligové sezóně pravidelně ztrácel. Dařilo se mu však v pohárových kláních a momentálně je již pouhý zápas od finále Evropské ligy! A právě ke čtvrteční odvetě s West Hamem (první zápas vyhrál Eintracht 2:1) všichni ve Frankfurtu vzhlíží. „Udělalo na mě velký dojem už jenom to, jak jsme doslova vyletěli z kabiny. Nastoupili jsme před 60 tisíci fanoušky a v první minutě vedli 1:0. Stále je teprve poločas. Zápas si podrobně zanalyzujeme, podobně jako to určitě udělají i ve West Hamu. Příští týden si pak můžeme splnit svůj pohárový sen,“ nechal se slyšet trenér Glasner. 

Je tedy jasné, že dnes dostanou šanci hráči z lavičky. A ta je o poznání méně kvalitní než běžná sestava.

Kdo bude hrát?

Zatím není zcela jisté, kdo všechno z hostujících hráčů do utkání zasáhne, víme však, kdo hrát nebude. Z těch důležitých jde o obránce Hintereggera a Lenze, záložníky Lindströma, Ilsankera a Rodeho a útočníka Borrého (letošního nejlepšího střelce Eintrachtu). Ti všichni jsou buď zranění nebo v karetním trestu.

K výše zmíněným však musíme připočítat také další opory, které bude Glasner šetřit. S velkou pravděpodobností půjde o hráče jako Sow, Kamada či Kostić. Rotace tedy bude znatelná.

Z posledních deseti ligových utkání navíc Frankfurt hned polovinu prohrál, zvítězil naopak pouze ve dvou případech. K tomu připočtěme fakt, že poslední bod z BayAreny vydoloval Eintracht v sezóně 2014/15.

Dnešní situace navíc připomíná tu z před tří let, kdy se Frankfurt dostal do semifinále Evropské ligy proti Chelsea a před odvetou měl v kalendáři zastávku v Leverkusenu. Jak to dopadlo? 6:1 pro domácí (na sestřih branek se můžete podívat v přiloženém videu). Všechny branky padly už v prvním poločase. Stejným výsledkem to klidně může skončit i dnes, odvážnější tedy mohou zkusit i handicap.

Vstupní bonus u Rabony

Tip: 1