Tip na zápas Kontaveit - Sakkari (Turnaj mistryň, 17. 11.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Kontaveit - Sakkari (Turnaj mistryň, 17. 11.)


Po dvou úspěšných tipech (Plíšková vs. Muguruza a Krejčíková vs Muguruza) z tenisového Turnaje mistryň si pro další sázku vybíráme opět zápas z tohoto podniku. Tentokrát se nám líbí kurz na minimálně sedm dvojchyb v semifinálovém duelu mezi Anett Kontaveit a Mariou Sakkari.

Anett Kontaveit - Maria Sakkari (Turnaj mistryň, 17. 11., 02:30)

Favoritkou utkání je podle bookmakerů ve vynikající formě hrající Kontaveit (8. WTA), která před turnajem v Guadalajaře ovládla kvalitně obsazené podniky v Moskvě a Kluži. Před porážkou s Muguruzou (Kontaveit měla jistý postup, naopak Muguruza musela vyhrát) táhla sérii dvanácti vítězných utkání v řadě (11 z toho vyhrála ve dvou setech)!

Šestadvacetiletá Řekyně Sakkari (6. WTA) ve skupině nejdříve ve dvou setech porazila mladičkou Swiatek, poté padla ve dvou setech s Badosou a v rozhodujícím zápase si to rozdala s ranařkou Sabalenkou a po třísetové a téměř tříhodinové bitvě nakonec Bělorusku udolala 7:6, 6:7, 6:3.

Bohatá vzájemná historie

Počet vzájemných zápasů se po semifinále Turnaje mistryň, na němž obě hráčky startují poprvé, rozroste už na dvanáct. V letošní sezóně se střetly čtyřikrát (bilance 2:2), přičemž naposledy ve finále ostravského podniku zvítězila 6:2, 7:5 Estonka. Ani v jednom z letošních utkání jsme sedm dvojchyb neviděli (1, 2, 2, 6), šlo však o krátké duely s max. 20 gamy. Dnes by se mohlo jít do tří setů, a tím pádem by se mohlo i více chybovat.

Chybující Sakkari

Kontaveit má zatím na Turnaji mistryň neobyčejně vyrovnanou bilanci. Ve všech třech utkáních základní skupiny zaznamenala tři dvojchyby. Na minimálně sedm se dostala pouze s Krejčíkovou (8), na druhou stranu nutno říct, že šlo o velmi krátké zápasy (19, 16 a 20 gamů).

To bilance Sakkari nám dává mnohem více nadějí. Během 18 gamů se Swiatekovou nasekala pět dvojchyb (dohromady 11). S Badosou šlo o 23 gamů, během kterých udělala 4 dvojchyby (dohromady 10) a během pětatřicetigamové bitvy se Sabalenkou šlo doslova o přehlídku dvojchyb (Sakkari 8, Sabalenka 19).

Původní kurz 1.70, bohužel, dropnul na 1.60, ale i tak se nám pořád zdá hodnotný.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Počet dvojchyb v zápasu: OVER 6.5