Tip na zápas Jižní Korea – Írán (Kvalifikace na MS ve fotbale, 24. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Jižní Korea – Írán (Kvalifikace na MS ve fotbale, 24. 3.)


Tip na zápas asijské kvalifikační zóny přidávám již dva dny dopředu, protože očekávám ještě výraznější dropování kurzu na jedničku bez remízy (momentálně kolem 1.50). Oba týmy si zajistily přímý postup na závěrečný šampionát v Kataru již s předstihem, a tak ve čtvrtek půjde „jen“ o první místo v tabulce. Jihokorejci mají díky domácímu prostředí a významným íránským absencím ideální příležitost dostat se před svého soupeře a já jim věřím.

Jižní Korea – Írán (Kvalifikace na MS ve fotbale, 24. 3., 12:00)

Do konce kvalifikační skupiny zbývají pouze dva zápasy, a domácí tedy mají jedinečnou šanci vyhoupnout se před svého soupeře. Po osmi utkáních má Jižní Korea 20 bodů (6 – 2 – 0) a Írán je na tom o dva body lépe za sedm výher a jednu remízu. První vzájemný zápas skončil na podzim v Teheránu 1:1.

Vsadit na Jižní Korea bez remízy v kurzu 1.51 u 1Bet

Vzájemné duely mají vždy velmi podobný průběh. Hraje se opatrný defenzivní fotbal s minimem branek. Od roku 2001 se týmy potkaly 15x a 14x z toho padly maximálně dvě branky. Takový průběh očekávám i od čtvrtečního utkání. Íráncům budou chybět klíčoví ofenzivní hráči, a tak čekám, že od začátku budou bránit a hrát na remízu, která by je udržela na prvním místě.

Absence Íránu

Írán se bude muset obejít bez svých hlavních ofenzivních tahounů, kterými jsou kapitán Jahanbakhsh (Feyenoord, v probíhající fázi kval. 7 z./3+1) a Taremi (Porto, v probíhající fázi kval. 6 z./4+2). Ztrátou Jabanbakhshe a Taremiho přišel Írán o více než polovinu vstřelených gólů. Mimochodem vyrovnávací gól v prvním utkání na 1:1 dával právě Jabanbakhsh. Další klíčový útočník Azmoun (Leverkusen, v probíhající fázi kval. 5 z./2+3) se vrátil po zranění teprve před pár týdny a poprvé se v základní sestavě objevil až o víkendu. Kvůli covidu bude navíc chybět i záložník Ghoddos (Brentford). Íránu tedy v podstatě nic jiného, než spoléhat se na svou výbornou defenzivu, nezbude.

Jenže ani dobře hrající defenziva Íránu v mých očích nemá kvalitativně šanci konkurovat útočným hráčům Jižní Koreje v čele s jednou z největších hvězd Premier League Sonem z Tottenhamu. Většina hráčů hraje v předních evropských ligách a ve svých klubech pravidelně hrají a prosazují se. V jejich sestavě najdeme kromě Sona jména jako Hee-Chan Hwang (Wolves), Ui-Jo Hwang (Bordeaux), Jae-Sung Lee (Mohuč). Mimochodem Jižní Korea je dosud jediný tým, který dokázal v probíhající fázi kvalifikace Írán přestřílet.

Za kurz kolem 1.50 si tip na Jižní Koreu bez remízy zkusím rád. V případě remízy se vrací vklad.

Vstupní bonus u 1Bet

Tip: Jižní Korea DNB