Tip na zápas Ilves Tampere – Karpat Oulu (Liiga, 30. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Ilves Tampere – Karpat Oulu (Liiga, 30. 3.)


Dnes zavítám do play-off nejvyšší finské hokejové soutěže. Ve čtvrtfinálové sérii mezi Ilves Tampere a Karpatem Oulu je prozatímní stav 2:0 pro Ilves. Ač ve finské lize příliš gólů nepadá, já dnes volím tip na OVER 4,5 v kurzu přes 1.93 u GG.BET.

Ilves Tampere – Karpat Oulu (Liiga, 30. 3., 17:30)

Domácí Ilves patřil k tomu nejofenzivnějšímu, co bylo v základní části finské Liigy k vidění. Počet nastřílených branek se po 60 utkáních zastavil na 191 (v základní hrací době 181), což bylo nejvíce z ligy. Zároveň inkasoval 168x (v základní hrací době 161), horší defenzivu měly jen poslední tři týmy (Ässät, SaiPa a JYP). Hráči Tampere to zkrátka urvali ofenzivou. Jejich gólový průměr na zápas v základní hrací době byl 5,70! Větší průměr už mělo jen JYP, to však bylo dáno velkým množstvím inkasovaných branek (131:217 v základní hrací době). 

Vsadit na OVER 4,5 gólů v kurzu 1.93 u GG.BET

Statistika Karpatu tak slavná nebyla. 171 (v základní hrací době 164) vstřelených a 141 (v základní hrací době 132) obdržených gólů dává dohromady průměr 4,93 gólů/zápas v základní hrací době.

Ilves šel do OVERU 4,5 celkem 42x ze 60 utkání. Karpat to měl přesně půl na půl.

Karpat musí změnit taktiku

Ilves zatím Karpat v této sezóně jasně válcuje. Vyhrál všech 6 dosavadních utkání, přičemž 4 v normální hrací době. 5 a více branek padlo v polovině zápasů. Je tedy jasné, že na straně Karpatu musí přijít nějaká změna.

Defenzivní taktika, s níž do série vstoupil trenér Karpatu Marjamaki, vzala za své již po necelých 8 minutách prvního zápasu, kdy byl stav už 3:0 pro Ilves a bylo prakticky po zápase. Utkání nakonec skončilo 5:1. Ve druhém utkání hraném v Oulu to Karpatu opět nevyšlo, když prohráli 1:2 v prodloužení. Dnes na ledě nejofenzivnějšího celku ligy tedy určitě hostující trenér stejnou chybu neudělá a změní taktiku.

Do karet naší sázce hrají problémy Karpatu v brankovišti. Galimov byl v prvním utkání strašný a po třetím gólů domácích se v čase 07:28 nechal vystřídat dvacetiletým Blomqvistem. Ten zachytal dobře, a tak dostal šanci ve druhém utkání od začátku. A důvěru rozhodně nezklamal. Problém ovšem je, že s takovými zápasy nemá žádné zkušenosti a může se nechat snadno rozhodit.

Na druhé straně mi dělá starosti Marek Langhamer, který byl v obou duelech výborný. I přesto ale půjdu do sázky na OVER 4,5 gólů, vždyť jde o zápas na hřišti nejgólovějšího týmu ligy. Karpat navíc nemá na co čekat. Dnes potřebuje zabrat, stav 0:3 by se mu těžko obracel.

Sázení na hokej v kryptoměnách u 1xBit

Tip: OVER 4,5 gólů