Tip na zápas Francie – Slovensko (MS v hokeji, 13. 5.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Francie – Slovensko (MS v hokeji, 13. 5.)


Z prvního dne 86. mistrovství světa v ledním hokeji jsem si pro svoji sázku vybral úvodní duel šampionátu mezi Francií a Slovenskem. Favorit utkání je zde sice jasný, nicméně si nemyslím, že by naše východní sousedy čekalo snadné utkání. I proto volím sázku na méně než 5,5 gólů v kurzu atakujícím hranici 1.80!

Francie – Slovensko (MS v hokeji, 13. 5., 15:20)

Úvodní utkání šampionátů tradičně nabízí plno překvapení a je klidně možné, že se to bude týkat i tohoto zápasu. Kromě UNDERU jsem zvažoval také handicap na Francouze, ale zvláště kvůli jejich slabé ofenzivě, kterou se v přátelácích před šampionátem prezentovali, nakonec volím sázku na maximálně 5 gólů.

Vsadit na UNDER 5,5 gólů v kurzu 1.78 u Fortuny

Slováci šokovali bronzem na olympijských hrách. Z jejich strany šlo o jeden z nejpovedenějších turnajů za dlouhá léta. Hra na malém kluzišti s agresivním forčekingem jim vycházela na výbornou. Uvidíme, jak se jim bude dařit na větším kluzišti a především bez svých velkých hvězd Hrivíka a Cehlárika, kteří společně se Slafkovským táhli tým k bronzovému úspěchu. Hlavní ofenzivní silou výběru kanadského kouče Ramseyho tedy bude především hvězda nadcházejícího draftu NHL Slafkovský a posila z NHL Tomáš Tatar.

Kostru slovenského týmu tvoří hráči z české a slovenské nejvyšší soutěže. Ty doplňuje pár hráčů z prestižnějších evropských soutěží a zmíněný Tatar. Ramsey a generální manažer týmu Šatan si na soupisce nechali ještě dvě volná místa pro případné posily z NHL. Při svém výběru vsadili hlavně na dravé mládí. Slovenský výběr má v průměru pouze 24,5 let a je nejmladší v historii.

Francouzský výběr je poskládán především z hráčů domácí soutěže, které doplňují borci z finské, švýcarské či české nejvyšší soutěže a největší hvězda týmu Alexandre Texier z Columbusu.

Příprava před MS

Úvodní zápasy šampionátu bývají spíše opatrnější. Je to logické, týmy se sehrávají, a dávají si větší pozor – nikdo nechce vstoupit do turnaje porážkou.

V přípravě se Slováci prezentovali výkony jako na houpačce. S naším týmem vyhráli 3:1 a prohráli 3:4 po nájezdech, Německo porazili 3:1 a 3:2, s Norskem prohráli 4:5 po nájezdech a nakonec porazili 2:0 Francii. V utkání s Francií, které se hrálo minulý týden, svého soupeře sice přestříleli 36:17, více než dva góly z toho ale nevytěžili.

Francouzi v přípravě dopláceli především na slabou produktivitu. V žádném z osmi duelů nevstřelili více než 2 góly a porazili pouze Lotyšsko (2:1) a Norsko (2:1 po pr.), naopak podlehli dokonce i Itálii (0:1) a Slovinsku (0:2), což jsou týmy pohybující se na hraně 1. a 2. úrovně MS.

Na slabou produktivitu Francouzů spoléhám i dnes. Zároveň předpokládám, že pokud se Slováci dostanou do nějakého pohodlného vedení (2:0, 3:0), tak se budou soustředit spíše na defenzivu než nějaké bezhlavé útočení.

Problém pro naši sázku vidím především v útočném pojetí hry slovenského týmu, který hraje rychlý a líbivý hokej s tahem do branky. Navíc jde o velmi mladý tým plný rychlíků a dravců. Je klidně možné, že se bude hrát nahoru dolů, v tom případě budeme potřebovat pomoc od gólmanů.

Vstupní bonus u MostBet

Tip: UNDER 5,5 gólů