Tip na zápas Chelsea - Leeds (Premier League, 11. 12.)


Anglická Premier League pokračuje 16. kolem a my si z víkendové nabídky vybíráme zápas mezi londýnskou Chelsea a Leedsem. Velmi nás totiž zaujal kurz na na to, že Leeds obdrží více žlutých karet než domácí favorit.

Chelsea - Leeds (Premier League, 11. 12., 16:00)

Výrazným favoritem jsou i podle sázkových kanceláří domácí Blues. Ti v předešlém ligovém kole podlehli v londýnském derby 2:3 West Hamu a v týdnu ztratili kvůli remíze z Petrohradu první místo v základní skupině Ligy mistrů, a tak se budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu. A letošní Leeds nevypadá jako někdo, kdo by jim jejich plány měl zhatit. Kurz na domácí se nám však zdá velmi podhodnocený, takže se mu vyhneme. Co se nám naopak jeví hodnotně, je kurz na více žlutých karet Leedsu v kurzu přes 1.80!

Nejtrestanější proti jednomu z nejslušnějších

Hra Leedsu je založená na velké aktivitě a agresivitě při napadání, což se v zápasech projevuje na poměry Premier League nezvykle vysokým počtem žlutých karet. S průměrem 2,7 ŽK/zápas této statistice s přehledem vévodí (v loňské sezóně měl Leeds průměr jen 1,6 ŽK/zápas). Chelsea statistici napočítali 1,4 ŽK/zápas, což ji řadí na páté místo od konce. Pokud půjdeme do detailu, tak v domácím prostředí má pouze 1,1 ŽK/zápas, což je po West Hamu druhé nejmenší číslo. To Leeds se s tím nepáře a venku má rovných 3,0, což je nejvíce z celé ligy.

Vzájemné zápasy hrají v náš prospěch

V minulé sezóně se Chelsea ve vzájemných zápasech vyhla jakémukoli karetnímu napomínání a z obou utkání vyšla s čistým štítem. V utkání na Stamford Bridge dostal Leeds 2 ŽK a v domácím prostředí ještě o jednu více. Stejná situace se klidně může opakovat i letos.

V rámci Premier League letos Chelsea na domácím stadionu ze sedmi zápasů vyhrála na ŽK pouze 1x (vs. Man. City) a 1x remizovala (vs. Crystal Palace). Leeds ze sedmi venkovních zápasů nasbíral více ŽK než soupeř hned 5x. V kurzu kolem 1.80 tedy není nad čím váhat.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Kdo obdrží více žlutých karet v zápasu (bez členů realizačních týmů): Leeds