Tip na zápas Česko – Dánsko (ZOH, 9. 2. 2022)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Česko – Dánsko (ZOH, 9. 2. 2022)


Dnes nás čeká vstupní zápas českého hokejového výběru, ve kterém jeho sílu prověří Dánové. Bez hráčů NHL budou naši hokejisté v zápase velkými favority, ovšem sílu soupeře neradno podceňovat. Naše vzájemná bilance s Dány není bůhvíjaká. Poslední tři utkání, která jsme proti nim hráli na MS, došla až na nájezdy a naši byli šťastnější pouze v jednom případě. Přesto věříme, že se dnes naši párkrát prosadí a přichomýtne se k tomu i jedna z našich největších hvězd David Krejčí, na jehož bod je vypsán kurz 1,45!

Česko – Dánsko (lední hokej na ZOH, 9. 2., 14:10)

Ať už se nám to líbí nebo ne, do zápasu proti severskému soupeři půjdeme v pozici velkých favoritů. Kurz na vítězství se nám však příliš zajímavý nezdá, přeci jen jde o první utkání, hráči nebudou sehraní, hraje se na užším kluzišti, takže klidně může dojít k nějakému překvapení. Pro Dány, kteří nemají co ztratit, navíc půjde o olympijskou premiéru. Jejich motivace předvést, co v nich je, bude o to větší.

I když neočekáváme žádné střelecké závody, nějaké góly bychom Dánům přece jen dát měli. A chybět by u toho neměl ani David Krejčí. Jeden z nejlepších a nejzkušnějších hokejistů, kteří se na olympiádě představí, začne pravděpodobně jako centr druhé formace s Hykou a Sedlákem, kteří patří mezi nejproduktivnější hráče KHL. Zároveň bude pravděpodobně nastupovat v elitní přesilovkové formaci, čímž šance na kanadský bod vzrůstá.

200 Kč u Chance za registraci zdarma

Výborná forma

Dá se očekávat, že trenér Pešán bude na zkušeného centra hodně sázet a jeho ice-time bude vysoký. Pětatřicetiletý Krejčí se po patnácti sezónách v Bostonu stěhoval v létě do Olomouce, kde ve 42 zápasech zaznamenal 36 bodů (17 + 19) a s průměrným časem 21:59 je po Plekancovi a Muellerovi třetím nejvytěžovanějším útočníkem ligy.

Kurz 1,45 na klíčového centra v zápase proti Dánsku bereme.

TIP: David Krejčí získá bod