Tip na zápas Bayern – Salcburk (Liga mistrů, 8. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Bayern – Salcburk (Liga mistrů, 8. 3.)


Neúspěch z prvního vzájemného zápasu mě neodradil od dnešní sázky, kterou jsem si připravil na žluté karty. Mnohé z vás jistě překvapím, ale pro osmifinálovou odvetu Ligy mistrů mezi Bayernem a Salcburkem jsem si vybral sázku na to, že Bayern v utkání posbírá více žlutých karet. Vede mě k tomu především vypsaný kurz 3.40, ve kterém vidím velkou hodnotu.

Bayern Mnichov – Salcburk  (Liga mistrů, 8. 3., 21:00)

Pohled na poslední výsledky německého giganta mě svádí k myšlence, že Bayern si prochází jakousi mini krizí. Přece jen sérii pěti utkání, během kterých Bayern zvítězil jen dvakrát, bychom v minulých sezónách v jeho itineráři mnohokrát nenašli. Tato nelichotivá pětizápasovka započala 12. února na hřišti Bochumi, kde Bayern prohrál 2:4, pokračovala v prvním utkání v Salcburku, kde na konečných 1:1 srovnal Coman až v 90. minutě, a po dvou ligových vítězstvích (Fürth 4:1 a Frankfurt 1:0) skončila o víkendu domácí remízou 1:1 s Leverkusenem.

Ve zmíněných pěti utkáních viděli hráči Bayernu žluté karty hned třikrát častěji než jejich soupeři. To platí i pro zápas v Salcburku (2:1 na ŽK). Nabízený kurz se mi tedy zdá až příliš velkorysý.

Vsadit na to, že Bayern obdrží více žlutých karet v kurzu 3.40 u 1Bet

Pokud se podíváme na vzájemná utkání dnešních soupeřů, zjistíme, že v sezóně 2020/21, kdy se týmy potkaly v základní skupině, to bylo na ŽK v Salcburku 2:2 a doma Bayern dostal o jednu žlutou více (3:2). Z posledních tří duelů tedy Bayern dvakrát obdržel více žlutých napomenutí a jednou to byla remíza.

Na utkání je delegován francouzský rozhodčí Clément Turpin, který v letošním ročníku Ligy mistrů řídil 4 utkání s průměrem 3,50 ŽK/zápas. Jeho letošní průměr včetně zápasů Ligue 1, Ligy mistrů, Evropské ligy a kvalifikace o postup na MS je ve 22 zápasech 3,73 ŽK/zápas.

Proti Salcburku sbírají soupeři karty snadno

Podívame-li se na nasbírané karty v sedmi dosavadních utkáních LM, zjistíme, že Bayern posbíral pouze 11 ŽK, tedy 1,57 ŽK/zápas, zatímco Salcburk 16, tedy 2,29 ŽK/zápas. Zkusme se na to ale podívat z druhé strany. Proti Bayernu totiž soupeři nasbírali pouze 9 ŽK, tedy 1,29 ŽK/zápas, zatímco proti Salcburku 25 ŽK, tedy 3,57 ŽK/zápas! Trochu rozdíl, že?

Bayern v dosavadních sedmi utkáních na žluté karty 3x vyhrál, 3x remizoval a pouze 1x prohrál. Naopak Salcburk měl více žlutých pouze v jednom případě, jednou to bylo stejně a pětkrát dostal méně žlutých než soupeř!

Utkání může mít různý průběh, v náš prospěch může hrát nervozita a frustrace na kopačkách domácích v případě nepříznivého vývoje. Na druhé straně naopak musíme počítat s tím, že mladíci Salcburku mohou být nevyzpytatelní a mohou se nechat snadnou vyprovokovat. Za kurz přes 3 to ale stojí!

Vstupní bonus u MostBet

Tip: Více žlutých karet v zápase: Bayern