Tip na zápas Arsenal - West Ham (Premier League, 15. 12.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Arsenal - West Ham (Premier League, 15. 12.)


17. kolo anglické Premier League s sebou přináší další třaskavé londýnské derby. Na Emirates Stadium dnes ve 21. hodin rozehrají svůj souboj Arsenal a West Ham. A půjde o hodně - o čtvrté místo zaručující Ligu mistrů. Očekáváme, že se nebude hrát v rukavičkách a uvidíme alespoň 19 faulů.

Arsenal - West Ham (Premier League, 15. 12., 21:00)

Přestože jsme West Ham nedávno chválili za jeho slušnou hru s minimem faulů a žlutých karet, hranice 18,5 faulů v londýnském derby, ve kterém jde navíc o čtvrtou příčku, nám přijde prostě málo.

Obě londýnská mužstva patří k nejméně trestaným týmům v celé lize. Kanonýři se v průměru dopustí pouze 9,1 faulů za zápas a kladiváři jsou na rovných 9 faulech. To z nich dělá třetí a čtvrtý nejméně faulující tým PL. Hosté jsou navíc i nejméně faulovaným celkem, soupeři se na nich dopustí jen 7,3 faulů/zápas. Základní statistiky nám tedy říkají, že zápas moc nedovolených zákroků nepřinese.

Faktory ovlivňující naše rozhodnutí

Pokud se podíváme na trend posledních utkání, zjistíme, že dvě z posledních tří utkání obou týmů hranici 18,5 faulů překonaly, a to za jejich výrazného přispění. Na Evertonu vyhrál Arsenal 12:8 a na ManUtd vyhrál 10:9. To West Ham prohrál 11:13 v Burnley a doma s Chelsea to bylo 10:10.

Radostný je rovněž pohled na vzájemné zápasy z loňské sezóny. Na Emirates Stadium došlo k 24 faulům a na Olympic Stadium k 26 faulům.

Utkání bude pískat zkušený Anthony Taylor, který má v letošní PL po 12 odpískaných utkáních průměr 21,4 faulů na zápas. Z těch dvanácti utkání odpískal 19 faulů v sedmi případech.

I přes to, jak slušně oba týmy letos hrají, nám vypsaná hranice přijde hratelná. Hlavními důvody jsou samozřejmě rivalita a postavení v tabulce. Persona sudího Taylora nám také vlila optimismus do žil. Kurz, který olizuje hranici 2 v tomto případě nejde nehrát.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Počet faulů v zápasu: OVER 18,5