Stanciu si v Číně přijde na pořádný balík

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Stanciu si v Číně přijde na pořádný balík


Ačkoliv ještě přestup rumunského záložníka Nicolae Stanciua do čínského Wu-chanu Three Towns není oficiálně potvrzen, bere se již za hotovou věc. Do médií se již dokonce dostala i zpráva o tom, kolik si Rumun v novém angažmá vydělá. A je to pořádný balík.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Platový strop pro zahraniční hráče

Psal se rok 2017 a celek ze Šanghaje učinil z argentinského útočníka Carlose Tevéze nejlépe placeného hráče světa s roční gáží 37 milionů eur. Kdepak, doby, kdy se čínská nejvyšší soutěž mohla těšit tak velké finanční podpoře jsou již pryč. Čínský fotbal i vinou koronaviru v posledních měsících skomírá a byl dokonce nucen zavést platové stropy pro zahraniční hráče. Ti si mohou v klubu vydělat maximálně deset milionů eur ročně, jeden hráč pak maximálně tři miliony eur za rok. A právě to je údajně případ Nicolae Stanciua.

V přepočtu téměř 70 milionů korun ročně by měl rumunský záložník při svém angažmá v Číně pobírat. Je však třeba dodat, že to je suma před zdaněním. A jelikož v Číně platí progresivní daň, téměř polovinu z výdělku si ve fotbalistově případě vezme stát. I tak je však suma dostatečně atraktivní na to, aby Stanciu opustil řady pražské Slavie. Jasné je již i za kolik dres sešívaných opustí. Poslední informace hovoří o částce 98 milionů korun.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Plat ve Slavii a vily v Rumunsku

Nicolae Stanciu si však na nízký plat nemohl stěžovat ani ve Slavii. Tam prý pobíral měsíčně kolem tři a půl milionů korun. Není proto divu, že začátkem loňského roku prolétla sportovními deníky zpráva, že si rumunský reprezentant nechává na kraji svého rodného města Alba Lulia v Rumunsku stavět vilu. Jeho rodiště je pouze sto kilometrů od Kluže, kde již jednu vilu vlastní a považuje ji za svůj druhý domov.