Stanciu opouští Slavii. Má namířeno do čínské ligy


Už v prosinci tvrdila agentka rumunského záložníka, že pro něj vyjednává přestup, který by měl být v nejbližší době dokončen. Zdá se, že ono dokončení právě nadešlo. Nicolae Stanciu je velmi blízko přestupu do velmi exotické destinace, jak sama agentka v prosincovém rozhovoru tvrdila.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Nová adresa: Wu-chan

Stanciu se bude s největší pravděpodobností stěhovat do čínského Wu-chanu. Právě z města, do kterého nyní rumunský záložník míří, se na konci roku 2019 rozšířila pandemie koronaviru, která stále sužuje celý svět. Důvodem, proč si Stanciu a jeho agentka vybrali právě tuto destinace, je velmi jednoduchý. Peníze.

Anamaria Prodanová v prosincovém rozhovoru pro rumunskou televizi sdělila bez příkras, že největším zájmem jejího klienta i její je vydělat co nejvíce peněz. Zda-li je k tomu vhodná právě čínská liga je otázkou. Dříve sice platilo, že hráči, kteří nebyli v Evropě spokojeni, ale měli dostatečnou kvalitu, šli za penězi právě tam. To už nyní tak úplně neplatí. Koronovirová krize zasáhla i čínský fotbal, který již nemůže rozhazovat tak jako dříve. Nejlepším příkladem finanční nejistoty v čínském fotbale budiž událost ze začátku loňského roku. Tehdy musel prakticky ze dne na den ukončit činnost Ťiang-su S’-ning, který pouhé čtyři měsíce předtím vyhrál ligový titul.

Zdroj: isport.blesk.cz

Přestupová částka a možná náhrada

Dle interních informací byl měl Stanciu, nejdražší hráč historie české ligy, opustit dres sešívaných za sumu zhruba 100 milionů korun, tedy více méně stejnou, za jakou do Slavie přišel před více než dvěma lety. Je trochu paradox, že vedení pražského klubu již dříve odmítlo nabídku tureckého Galasaray Istanbul, i přesto, že nabízel 115 milionů korun. Jelikož je přestup klíčového záložníka Slavie již téměř hotovou záležitostí, rozjíždí se také spekulace o tom, kdo jej na jeho postu zaskočí. Slávisté si údajně dělají zálusk na talentovaného Kryštofa Daňka z Olomouce.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !