Spartu čeká nejnenáviděnější soupeř českého fotbalu posledních měsíců

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Spartu čeká nejnenáviděnější soupeř českého fotbalu posledních měsíců


Je to už osm měsíců, co se na Ibrox Stadium v Glasgow představila v rámci osmifinále Evropské ligy Slavia v zápase, který kvůli údajnému rasismu a neoddiskutovatelné brutalitě přerostl hranice sportu a rezonoval celou společností. Nyní se na místo činu vrací druhý pražský celek Sparta, která zde může stvrdit svůj postup do jarní fáze evropských pohárů.

Rangers FC - Sparta Praha (Evropská liga, 25. 11., 21:00)

V rámci pátého kola skupiny A Evropské ligy vyzvou dnes večer ve Skotsku letenští svého soupeře na dost možná rozhodující souboj o druhé místo. Co je k jistotě druhé pozice zapotřebí? Vzhledem k tomu, že oba dnešní soupeři mají 4 body a poslední Bröndby je na 2 bodech, potřebují dnes Pražané zvítězit a zároveň doufat v bodovou ztrátu Bröndby s již jistým vítězem skupiny Lyonem. Jedině za této konstelace výsledků si Sparta zajistí postup do předkola play-off Evropské ligy již dnes.

Druhé místo si bude nárokovat také skotský protivník. Ten kromě zaváhání dánského celku potřebuje zvítězit minimálně o dvě branky. Důvodem je výsledek prvního vzájemného zápasu, který na Letné vyhrála 1:0 Sparta. Pomáhat mu v tom bude nový trenér, jímž je bývalý nizozemský reprezentant Giovanni van Bronckhorst, který se týmu ujal po odchodu Stevena Gerrarda do Aston Villy.

V hlavní roli Kamara

Ústřední postavou vzájemných utkání s českými soupeři se stal finský záložník Glen Kamara. Byl to právě on, kdo v březnovém utkání obvinil slávistického Kúdelu z rasismu a následně ho napadl v útrobách stadiónu. Zatímco on sám dostal za své extempore pouze třízápasový distanc, český stoper vyfasoval stopku na deset utkání, a přišel tak o EURO.

Důkaz o tom, že se na jarní incident jen tak nezapomene, podává i nominace gesta na podporu Kamary na cenu fair-play.

Že je Kamara od té doby mezi českými fanoušky pramálo oblíbenou postavou, dosvědčuje i záříjový zápas na Letné, kde na něj při každém doteku s míčem bučeli dětští fanoušci, kteří byli na stadiónu přítomni. Ti za to byli následně obviněni Kamarovým právníkem z rasismu, což vyústilo v politickou přestřelku.

200 Kč zdarma u Chance

Katastrofální generálka

Sparťané měli o víkendu ideální příležitost naladit se na čtvrteční duel zápasem proti agresivně hrajícímu Slovácku. Moravskému soupeři ale v ničem nestačili a absolutně propadli. Byli horší ve všech činnostech a zaslouženě prohráli 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii samostnatné ligy. Snad si z toho vezmou do zápasu proti "jezdcům" ponaučení. "Proti Slovácku jsme propadali v osobních soubojích ve všech řadách a na klíčových postech. Určitě se budeme babrat v porážce, protože kdybychom k tomu přistoupili stejně jako se Slováckem, tak to proti Rangers dopadne stejně, ne-li hůř. Slovácko nám ukázalo to, co nás čeká i ve Skotsku. Pokud si budeme myslet, že to uhrajeme kombinačním fotbalem, tak to bude špatné," rozpovídal se hlavní trenér Pavel Vrba pro O2 TV. 

Neslavně dopadli také Rangers. Ti si o víkendu střihli semifinále ligového poháru, ze kterého po porážce 1:3 před vlastními fanoušky vypadli s Hibernian.

Kde sledovat zápas mezi Rangers a Spartou živě?

Přímý přenos ze skotského Glasgow odvysílá sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 21:00.

Předzápasové kurzy na zápas Rangers FC - Sparta Praha

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: