Sparta zná identitu výtržníka, který mincí zranil třineckého hráče

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Sparta zná identitu výtržníka, který mincí zranil třineckého hráče


Vedení pražské Sparty potvrdilo, že již zná identitu muže, který ve třetím utkání finálové série mezi Spartou a Třincem hodil desetikorunovou minci na střídačku hostů. Mince zranila třineckého obránce Milana Douderu, který si z incidentu odnesl krvavý šrám na horním rtu.

Tipsport nabízí zajímavý vstupní bonus !

Dramatická finálová série

O dramatické situace zatím není ve finálové sérii české extraligy nouze. Tentokrát se však nejednalo o situaci na ledové ploše, nýbrž v hledišti. Na konci pátečního utkání vedli hosté z Třince 3:1 a zdálo se, že utkání dovedou bez větších problémů k vítěznému konci. Pomoci jim k tomu mělo i vyloučení sparťana Sobotky, který trefil hokejkou jednoho z třineckých hráčů do rozkroku. Právě rozhodnutí o vyloučení Sobotky za sekání se však nelíbilo sparťanským fanouškům, kteří svou nevoli dali najevo.

Poté, co byl necelé tři minuty před koncem utkání vyloučen Sobotka se na lavičku hostujícího Třince snesla sprška předmětů od sparťanských diváků. Něco, co bychom na hokejovém utkání rozhodně neměli vídat. Jeden z předmětů však byla i mince, která zasáhla obránce Douderu do obličeje a způsobila mu krvavý šrám. Bylo jasné, že celým incidentem se bude po skončení zápasu zabývat disciplinární komise. Sparta třetí duel nakonec prohrála 2:3.

Zdroj: sport.ceskatelevize.cz

Identita výtržníka je již známá

Je to jen pár hodin, co vedení pražské Sparty přineslo informaci, že už zná identitu muže, který hodil minci na třineckou střídačku. Výtržníkovi nyní hrozí trest. Ve hře je zákaz vstupu na stadion, ale také peněžitá pokuta. Právě pokuta s pravděpodobností, která hraničí s jistotou, čeká i pražský celek, jelikož za pořadatelství akce zodpovídá. Sparta může následně vymáhat škodu právě po výtržníkovi, který minci na třineckou střídačku hodil.

„Jako vždy v podobných případech si disciplinární komise vyžádala od pořádajícího klubu podklady (videozáznamy incidentů, zajištění a postup pořadatelské služby...). Nejpravděpodobnější je v tomto případě finanční pokuta, jejíž výše se odvíjí jak od závažnosti provinění, tak od přístupu pořádajícího klubu, který komise po obdržení podkladů vyhodnotí,“ uvedl svazový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Série se vrací do Třince

Možnost, že by za incident zaplatila Sparta i tím, že by byla nucena uzavřít část stadionu, nakonec na stole nebyla. Den po výtržnostech se tak mohla pražská O2 Aréna těšit z další sedmnáctitisícové návštěvy. Tentokrát se však fanoušci chovali ukázněně a domácí celek po vítězství 5:2 vyrovnal stav série na 2:2. Finálová bitva bude pokračovat v úterý pátým zápasem na ledě Třince.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !