Sparta začne s přípravou na novou sezónu 4. ledna

Roman Mráz

Roman Mráz

Sparta začne s přípravou na novou sezónu 4. ledna


Sparťanští fotbalisté se po novém roce sejdou již tradične na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK v areálu na Strahově. Tím začne jejich kondiční a následně herní příprava na jarní část soutěže, ve které jsou po podzimu na třetí příčce.

Sotva začala vánoční pauza a příprava už klepe na dveře

Podzimní část nejvyšší české fotbalové ligy skončila teprve před pár dny, ale sotva se hráči nabažilli vánočního kapra a dárků, tak jim již za pár dní začne příprava na jarní ligovou část. Výjimkou nebudou ani fotbalisté Sparty. Nejdříve čekají na sparťany 4. ledna fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK na Strahově. Následovat bude 12. ledna přípravné utkání proti druholigovému celku MFK Chrudim.

Tréninkové centrum v Marbelle čeká na fotbalisty Sparty                                                                                 zdroj: footballimpact.com

Přípravný zápas proti Salcburgu

Sparťané nevynechají ani letos zahraniční soustředění. Od 16. - 27. ledna si užijí tepla a sluníčka ve španělské Marbelle, kde je již dobře znají z minulých let. Sparta zde byla na soustředění v roce 2019 i o rok později. Ve Španělsku by měl pražský klub sehrát tři přípravná utkání. Zatím je potvrzený jediný, za to velmi atraktivní soupeř - rakouský Red Bull Salzburg. Utkání se bude hrát 22. ledna. Brzy po skončení španělského soustředění čeká Spartu první ligový zápas v Českých Budějovicích, ten se odehraje 5. února.