Sobotka vynechal pondělní trénink. Na zápas se Švýcary by měl být připravený

Roman Mráz

Roman Mráz

Sobotka vynechal pondělní trénink. Na zápas se Švýcary by měl být připravený


Český útočník Vladimír Sobotka vynechal pondělní trénink, který byl poslední přípravou české hokejové reprezentace před úterním osmifinále proti Švýcarsku. Podle kouče českého národního týmu Filipa Pešána by nicméně měl být na zápas připravený: „Byl by to veliký zásah, když by nakonec Vláďa nenastoupil. S Rusy odehrál výborný zápas a celou lajnu zvedl. Pevně ale věřím, že hrát bude."

Proti Švýcarům by Sobotka neměl chybět

Podle zdrojů z hokejové reprezentace měl Sobotka sníst špatné jídlo a v důsledku toho se necítil dobře. Trenér Filip Pešán k Sobotkově indispozici dodal: „Vláďa měl drobnou zdravotní indispozici, byl trošku zesláblý, tak jsme jej nechali odpočinout. Vyspí se a pevně věřím, že do zápasu bude fit. Není to tak fatální, že by to mělo mít vliv na zápas. Jsem přesvědčený, že nastoupí."

zdroj: idnes.cz

Pro případ, že by čtyřiatřicetiletý hráč Sparty přeci jen nemohl do zápasu proti Švýcarsku nastoupit, má Pešán připravený záložní plán, ve kterém by Sobotku na pravém křídle druhého útoku nahradil pravděpodobně Radan Lenc. Podle reprezentačního kouče by to byl zásah i do formací pro přesilové hry: „Ještě bychom se pak museli pobavit o přesilové hře bez Vládi, nějakou variantu ale připravenou máme."

V olympijském turnaji zatím nastoupil Vladimír Sobotka ke třem zápasům a zaznamenal v nich jednu asistenci, což sice nevypadá na první pohled jako kdovíjaká bilance, ale jeho zkušenosti by českému nároďáku určitě v tak důležitém zápase chyběly. Navíc jeho přesun k Romanu Červenkovi a Janu Kovářovi v posledním utkání proti Rusku celou řadu velmi oživil.