Slavia se pokusí vrátit Feyenoordu porážku a přiblížit se jarní fázi poháru

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Slavia se pokusí vrátit Feyenoordu porážku a přiblížit se jarní fázi poháru


Čeští červenobílí dnes v utkání pátého kola Evropské konferenční ligy vyzvou holandské červenobílé. Slavia má svému soupeři, co vracet. První vzájemný souboj na konci září totiž vyzněl lépe pro Feyenoord a zvláště v první půli sešívání herně propadli. V případě vítězství by se Slavia výrazně přiblížila kýžené jarní fázi soutěže.

Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam (Evropská konferenční liga, 25. 11., 18:45)

Situace ve skupině E je zatím pořádně zamotaná a vypadá to, že finálního rozuzlení se dočkáme až v posledním kole, kdy Slavia pojede do Berlína a Feyenoord přivítá Maccabi. Možných scénářů je vícero, v jednom z nich si však Slávisté zajistí minimálně druhé místo již dnes. K jeho naplnění dnes potřebují zvítězit a v souběžně hraném utkání mezi Maccabi a Unionem musí dojít k remíze. 

Ze všeho nejvíce se však Slávisté dnes musí koncentrovat na svůj vlastní výkon, protože dopustit podobný průběh zápasu jako před dvěma měsíci v Nizozemsku by byla sebevražda. V první půli zářijového utkání svěřenci Jindřicha Trpišovského vůbec nestíhali a v poločase zaslouženě prohrávali 0:2. Po návratu ze šaten se jim povedlo svůj výkon vylepšit, ale na víc, než snížení to nestačilo. Případná výhra by sešívané udržela v boji o první místo, díky kterému by se vyhla jarnímu 1/16-finále a zajistila by si postup přímo do osmifinále.

Podaří se Slavii prodloužit vítěznou sérii?

Český mistr začíná v posledních týdnech konečně dosahovat výsledků, jakých se od něj očekává. Důležité je, že nahoru kvalitou šla i předváděná hra. Zaskakující stopeři Kacharaba s Ousouem se, zdá se, sehráli a z výstavné fáze hry začíná být cítit jistota. Tradičně důležitým článkem v mezihře Slavie je i post brankáře. Po remíze v Českých Budějovicích došla trenérskému štábu trpělivost s Ondřejem Kolářem a v bráně ho nahradil Aleš Mandous, který dokazuje, že nohama dovede hrát stejně dobře jako jeho kolega. Ba co víc, Mandous od zápasu s Olomoucí, kdy udělal ze svého slavnějšího kolegy dvojku, vychytal pět čistých kont v řadě a Slávisté ze všech utkání brali tři body. Naposledy se jim to povedlo v ligovém utkání proti Jablonci, který odjížděl z Prahy s bůrem. Nikdo z nás by se nezlobil, kdyby svou sérii protáhli.

Skvělou formou oplývá i tým kouče Slota. Jeho svěřenci zvítězili již v šesti utkáních v řadě. V ligové generálce doma rozstříleli 4:0 poslední Zwolle. Všechny branky vstřelili již v prvním poločase, takže ve zbytku zápasu se jen dohrávalo. Jediné vrásky Slotovi způsobil pozitivní test brankářské jedničky Bijlowa a poranění Antonucciho a Halla. Zbytek týmu je však zdravý, takže hlavní kouč myslí na tři body, a to i přesto, že k jistotě prvního místa stačí Feyenoordu remíza. "Před pár měsíci jsme byli šťastní za to, že jsme se vůbec do skupiny dostali. To, že jsme teď v takové pozici, je krásné. Když skončíme první, bude to ještě hezčí. Přijeli jsme sem vyhrát, i když víme, že i remíza je pro nás velmi dobrý výsledek," prohlásil Slot.  

Kde sledovat zápas mezi Slavií a Feyenoordem Rotterdam živě?

Přímý přenos z podvečerního utkání odvysílá sportovní kanál Sport 1. O tom, kde tento kanál můžete naladit, se dozvíte v našem přehledu sportovních kanálů. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Předzápasové kurzy na zápas Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Tip redakce:

  • Kdo bude mít víc střel na branku v zápasu: Slavia (2.10 Chance)
  • Počet držení míče Slavia Praha v zápasu: Méně než 53 (1.75 Chance)