Slavia Praha - Maccabi Haifa (Evropská konferenční liga, 4. 11., 21:00)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Slavia Praha - Maccabi Haifa (Evropská konferenční liga, 4. 11., 21:00)


Slávisté byli po rozlosování základních skupin nově vzniklé Konferenční ligy hlavním aspirantem na postup do další fáze soutěže z prvního místa. Predikce a realita si jsou však na míle vzdáleny. Po třech kolech patří sešívaným až třetí pozice, a pokud stále pomýšlí na první místo, musí v dnešním utkání nutně zvítězit.

Slavia Praha - Maccabi Haifa

V zápase hraném před dvěma týdny podlehli Slávisté svému soupeři 0:1, a zapsali si tak druhou porážku v EKL za sebou a na první Feyenoord v současné chvíli ztrácí již čtyři body. Alespoň, že druhé místo, na němž se usídlil izraelský klub, je se ztrátou jednoho bodu na dostřel. Nebezpečí ovšem představuje ještě Union Berlín, jenž má stejně bodů jako český zástupce a klíčové zápasy s Feyenoordem a Slavií odehraje v domácím prostředí.

Dobrou zprávou před čtvrtečním duelem s Maccabi je výsledkový progres sešívaných. V nedělním šlágru kola se Trpišovského svěřenci naladili vítězstvím 2:0 nad plzeňskou Viktorkou a stáhli její rozdíl v čele tabulky na jediný bod. Zároveň prodloužili šňůru domácích vítězství v řadě na sedm. Ve druhém utkání po sobě navíc neinkasovali, a především přesvědčivé výkony gólmana Mandouse jsou pro zdecimovanou obranu vzpruhou.  

"Myslím, že je důležité, že jsme teď dva zápasy nedostali gól a máme čisté konto. Myslím, že i domácí atmosféra bude hodně důležitá, pomůže nám a ve čtvrtek vyhrajeme," věří svému týmu Plavšić, jehož start je kvůli zdravotním potížím nejistý. Podobně jsou na tom i Alexander Bah a Oscar Dorley. K dispozici nebudou dlouhodobě zranění Kúdela, Hovorka, Provod či Bořil. Pomoci týmu by naopak mohl zotavený Holeš.

Slavia je před utkáním v domácím prostředí velký favorit. Síly Sinobo Stadium a domácích příznivců si je moc dobře vědom i hostující trenér Barak Bachar: "Samozřejmě víme, že Slavia bude na domácí půdě a je hodně orientovaná na domácí publikum. Chápeme, že pro Slavii je to možná poslední příležitost ještě zabojovat o postup. Je to pro nás velká výzva, budeme se snažit hrát útočně."  

Kde sledovat zápas mezi Slavií a Maccabi Haifa živě?

Přímý přenos z večerního zápasu odvysílá sportovní kanál Sport 1. O tom, kde tento kanál můžete naladit, se dozvíte v našem přehledu sportovních kanálů. Výkop utkání je naplánován na 21:00.

 

Předzápasové kurzy na zápas Slavia Praha - Maccabi Haifa

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: