Skvělá Samková vyhrála první závod sezóny


Eva Samková si na olympijské trati v čínském Secret Garden vedla skvěle a dosáhla již osmnáctého vítězství ve Světovém poháru. Česká snowboardcrossařka tak napodobila včerejší triumf biatlonistky Markéty Davidové.

Rabona vstupní bonus

Suverénní výkon v celém závodě

Svou formu prokázala už ve čtvrtfinále i v následném semifinále, které suverénně vyhrála. Menší krizi si sice vybrala na chvíli ve finále, když na první místo pustila Britku Charlotte Bankesovou, ale nakonec se jí povedlo opět dostat do čela a vedení si už udržela do konce závodu. Na druhém místě dokončila závod právě Bankesová a třetí dojela Italka Michele Moioliová.

Eva Samková

zdroj: idnes.cz

Povzbuzení do dalších závodů

Své pocity po závodu vyjádřila česká snowboardcrossařka takto: „Jsem unavená, opravdu unavená. Je to hodně dlouhé. Bylo to tvrdé, čekala jsem, že do mě půjdou. V té zatáčce to bylo těsné, ale věděla jsem, co dělat a jsem šťastná, že jsem vyhrála,“ řekla Samková po dojezdu. „Určitě je to povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře, ale je to pořád testovací závod pro olympiádu a na hrách to bude něco jiného.“

Osmnáct triumfů jako Lukáš Bauer

Bylo to zároveň potřicáté, kdy se dostala Eva Samková na stupně vítězů. Současně se osmnáctým triumfem dotáhla na českého běžce na lyžích Lukáše Bauera. V letošní sezóně tak začala více než dobře svou obhajobu loňského vítězství na Světovém poháru v snowboardcrossu.

Pořadí závodu SP ve snowboardcrossu žen v Secret Garden:

1. Samková (ČR), 2. Bankesová (Brit.), 3. Moioliová (It.), 4. Zerkholdová (Rak.).