Sivok skončil po neshodách s majitelem v Dynamu

Roman Mráz

Roman Mráz

Sivok skončil po neshodách s majitelem v Dynamu


Pouze půl roku vydržel bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Sivok na jihu Čech ve funkci sportovního ředitele. Na vině jsou neshody s majitelem českobudějovického klubu Vladimírem Koubkem. Sivok své rozhodnutí oznámil v sobotu po zápase s Hradcem Králové.

Velké plány s Dynamem nevyšly

V dresu budějovického Dynama ukončil v roce 2019 Tomáš Sivok svoji bohatou fotbalovou kariéru. Po jejím skončení měl v plánu působit na jihu Čech také ve funkcionářském roli. S ředitelem Koh-i-nooru Vlastislavem Břízou plánovali převzetí klubu s cílem dostat Dynamo do evropských pohárů. Jednání však nakonec nevedla ke shodě a z plánů sešlo. V srpnu loňského roku nahradil Tomáš Sivok ve funkci sportovního ředitele budějovického Dynama Martina Vozábala, který byl vedením odvolán.

zdroj: drbna.cz

Slovní přestřelka mezi Sivokem a Koubkem

Na nečekaný konec Sivoka v pozici sportovního ředitele zareagoval majitel Vladimír Koubek ve smyslu, že se Sivok měl dopustit několika manažerských pochybení: "Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl."  Jakých chyb se měl Tomáš Sivok dopustit vysvětlil šéf představenstva SK Dynamo následovně: "Chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné."

Bývalý hráč Sparty, či Besiktase Istanbul má na věc jiný názor a s vyjádřením šéfa českobudějovického klubu nesouhlasí: „Nebyli jsme na jedné vlně, proto odcházím. S panem Koubkem jsme si slíbili, že na sebe nebudeme útočit, ale porušil to a teď musím reagovat na jeho lži.“ Původně se ke svému odchodu z Budějovic veřejně vyjadřovat ani nechtěl, ale po vyjádření Koubka změnil názor. Podle Sivoka jde fotbal v Českých Budějovicích špatným směrem zejména kvůli Koubkovi: „Je v úzkých, lže a táhne Dynamo ke dnu.“