Senzace! Čeští volejbalisté porazili olympijské vítěze a zahrají si čtvrtfinále ME

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Senzace! Čeští volejbalisté porazili olympijské vítěze a zahrají si čtvrtfinále ME


Českým volejbalistům se ve včerejším osmifinálovém utkání s olympijskými vítězi Francouzi povedl malý zázrak. Favorizovaného soupeře, který v základní skupině ztratil jediný set, porazili po skvělém týmovém výkonu 3:0 na sety a zajistili si účast ve středečním čtvrtfinále proti Slovinsku. Utkání se bude hrát od 19. hodin v Ostravar Areně.

Česko - Francie 3:0

Čeští volejbalisté před téměř čtyřmi tisícovkami domácích fanoušků na olympijské šampióny z Tokia doslova vlétli. Francouze jsme v prvním setu zaskočili útoky středem a hlavně perfektní obranou v poli. Během první sady jsme si vypracovali náskok až 18:11, a i když favorit postupně z našeho náskoku ukrajoval, dokázali jsme využít hned první setbol a zakončili první sadu vítězně 25:22.

Druhý set probíhal v podobném stylu jako první. Domácí fanoušci vybičovali české hráče k nadstandardním výkonům a naopak největší hvězda soupeře Ngapeth se trápila a spíše než na vlastní výkon se soustředila na hlavního rozhodčího. Do koncovky druhého setu jsme šli za stavu 21:16 a díky perfektnímu vytloukání bloků jsme ji zvládli 25:19.

Třetí sada nabídla pořádné drama se šťastným koncem pro národní tým. Za stavu 22:24 jsme přežili dva francouzské setboly a sami jsme v průběhu napínavé koncovky tahali za delší konec, když soupeř odvracel osm českých mečbolů. Jednou se už dokonce celá hala radovala z postupu, ale challenge vrátila Francii zpět do hry. Museli jsme tedy vydržet až do stavu 32:32, kdy nejdříve zaútočil Vašina a v následující výměně zablokoval Zajíček Ngapetha a senzace byla po výsledku 34:32 dokonána.

 

Více informací o probíhajícím ME ve volejbale najdete zde.

 

Čtvrtfinále: Česko - Slovinsko, 15. 9., 19:00

S úřadujícími vicemistry Evropy jsme se již jednou na turnaji potkali. V úvodním utkání základních skupin jsme si na Slovince vyšlápli a porazili je 3:1. Od té doby Slovinci zaváhali pouze jednou proti Itálii, které podlehli hladce 0:3. Do osmifinále šli z druhého místa a narazili na Chorvaty, s nimiž neměli příliš velký problém a po setech 25:20, 25:18, 19:25 a 25:12 postoupili do středečního čtvrtfinále.

V utkání je favorizován celek Slovinska, ovšem my už víme, co dokáže s českými volejbalisty domácí kotel, tak se nechme překvapit. Utkání můžete sledovat živě na ČT Sport. Pro diváky, kteří nemohou nebo nechtějí ladit televizní vysílání je tu možnost online vysílání na stránkách České televize

Kromě České televize existují i lehce dostupné online streamy, které poskytují sázkové kanceláře. Jejich výhodou je, že si můžete vybrat jakýkoli zápas, který se hraje a pustit si ho v online přenosu. Jednosuše můžete mezi jednotlivými zápasy přepínat. Z českých sázkových kanceláří budou zápasy z ME určitě k vidění na TV Tipsport, TV Chance a Fortuna TV.

TV Tipsport