Schick zvolen hráčem měsíce v bundeslize

Roman Mráz

Roman Mráz

Schick zvolen hráčem měsíce v bundeslize


Český fotbalový ostrostřelec Patrik Schick se stal nejlepším hráčem bundesligy za měsíc prosinec. Nechal za sebou takové hvězdy jako Robert Lewandowski, nebo Serge Gnabry. O pořadí hráčů rozhodují hlasy jak fanoušků, tak expertů německé bundesligy.

Schickova předvánoční nadílka

Během pouhých čtyř bundesligových zápasů v prosinci dokázal Patrik Schick nastřílet neskutečných osm gólů. Jen pro srovnání, kam se český bomber za poslední půl rok posunul - za celou loňskou sezónu v dresu Bayeru vstřelil pouze o jeden gól více. Polovinu prosincových branek vstřelil nováčkovi z Fürthu, který odjel z Leverkusenu s potupným debaklem 1:7. Zbytek Schickovo předvánoční nádílky si rovnoměrně rozdělil Frankfurt a Hoffenheim. Za celý prosinec se neprosadil pouze na hřišti Freiburgu, kde jeho tým prohrál 1:2.

Góly Patrika Schicka v letošní sezoně:

Ocenění patří týmu

Přestože je ocenění pro hráče měsíce z kategorie individuálních, nezapomněl Patrik Schick vyzdvihnout podíl ostatních spoluhráčů: "Tohle patří týmu." K výkonům českého útočníka se vyjádřil i švýcarský trenér Leverkusenu Gerardo Seoane: "Je to špičkový útočník a neuvěřitelný zakončovatel." Český reprezentant se tak stal v této sezóně po Florianu Wirtzovi druhým oceněným z Leverkusenu. Mezi dalšími nominovanými fotbalisty byli Robert Lewandowski, Serge Gnabry(oba Bayern), Christopher Nkunku(RB Lipsko), Jesper Lindstrom(Eintrach Frankfurt) a Nico Schlotterbeck(Freiburg).