Schick v první stovce fotbalistů za rok 2021 podle Guardianu

Roman Mráz

Roman Mráz

Schick v první stovce fotbalistů za rok 2021 podle Guardianu


Britský prestižní deník The Guardian umístil v žebříčku českého fotbalového útočníka Patrika Schicka na 79. místo. Letošního vítěze Guardian ještě neurčil, ale loňské prvenství obhajuje polský kanonýr Robert Lewandowski.

Schick pálí ostrými v klubu i za reprezentaci

Český ostrostřelec prožívá bez debaty nejlepší období své kariéry. Na letošním fotbalovém Euru se stal s pěti góly spolu s Cristianem Ronaldem nejlepším střelcem a skvělou formu z šampionátu si přenesl i do podzimní části německé bundesligy. V té zatím zaznamenal 16 branek a je druhý v tabulce střelců za Robertem Lewandowským. Není tedy divu, že se začíná spekulovat o tom, zda už není německý velkoklub pro Schicka moc malý.

Schickův gól proti Skotsku:

Až za Schickem Busquets, nebo Firmino

The Guardian píše o Schickovi především v souvislosti s jeho nezapomenutelným gólem na evropském šampionátu proti Skotsku: "Kdyby Schickova kariéra zítra skončila, bude se na něj vzpomínat díky ohromnému gólu, kterým po nákopu téměř z poloviny hřiště poslal Českou republiku do vedení 2:0 nad Skotskem na mistrovství Evropy." Podle britského listu je Patrik Schick také jedním z nejkomplexnějších útočníků současnosti. Až za českým útočníkem skončily v žebříčku hvězdy jako Sergio Busquets z Barcelony, nebo Roberto Firmino a Diogo Jota z Liverpoolu.