Satoranský mění působiště. Z New Orleans se přesouvá do Portlandu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Satoranský mění působiště. Z New Orleans se přesouvá do Portlandu


Jediný český zástupce v basketbalové NBA mění dres. Po půlročním angažmá v New Orleans byl jako součást obrovského trejdu vyměněn do Portlandu. Satoranský v dresu Pelicans dostával pouze malý prostor a v několika posledních zápasech nehrál vůbec. Mohl by svou kariéru v zámoří vzkřísit v dresu Portlandu ?

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Součástí výměny je sedm hráčů

Hlavní tváří celé výměny, jejíž součástí je i právě Tomáš Satoranský, je C.J. McCollum. Ten byl společně s rozehrávačem Damianem Lillardem hlavní tváří Portlandu, celou svou dosavadní kariéru v NBA odehrál právě tam. Nyní se však stěhuje. Společně s ním opouští Portland také skvělý obránce Larry Nance Jr. A Tony Snell. Opačným směrem putuje Tomáš Satoranský, Nickeil Alexander-Walker, Josh Hart a Didi Louzada. Do Portlandu pak od New Orleans přijde také jeden výběr v prvním kole draftu a dva výběry v kole druhém.

Pozice Tomáše Satoranského v New Orleans nebyla vůbec dobrá. V průměru zde odehrál pouze 15 minut na zápas, v několika posledních zápasech již do hry nezasáhl vůbec. Naposledy se na palubovce představil 25. ledna. Jeho výměna do Portlandu však neznamená, že českému basketbalistovi rapidně stoupne minutáž. Hlavním rozehrávačem a tváří celé organizace je zmiňovaný Damian Lillard, který sice v současné době léčí zranění, až se však na palubovku vrátí, bude jednoznačně rozehrávačem číslo jedna. O své minuty na palubovce se tak Satoranský bude nejspíše rvát s Anferneem Simonsem a Dennisem Smithem Jr. Prvně jmenovaný je v době absence Lillarda prvním rozehrávačem, ten druhý mu kryje záda. Nyní do tohoto souboje vstoupí ještě český basketbalista.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Kariéra v NBA

Tomáš Satoranský přišel do NBA v roce 2016, když podepsal smlouvu s Washingtonem na tři roky. Po skončení kontraktu se přesunul do Chicaga, kde se mu poměrně dařilo. V první sezoně dokonce nastupoval v základní sestavě. Postupně z ní však vypadl a před začátkem letošního sezony se přesunul do New Orleans. Nyní si tedy vyzkouší čtvrtý dres v NBA.