Sáblíková se zranila na soustředění v Itálii

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Sáblíková se zranila na soustředění v Itálii


Špatné zprávy přišly pro české sportovní fanoušky z Itálie. Rychlobruslařka Martina Sáblíková se zranila při pádu v tréninku a pořezala si stehno. Její stav sice není vážný, přesto je otázkou, zda se česká sportovkyně zcela uzdraví do začátku olympiády v Pekingu, která začíná za měsíc.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Štěstí v neštěstí

Ke zranění došlo při soustředění v Itálii. Sáblíková nešťastně upadla a po nárazu do bariéry si pořezala nohu. Jak sama rychlobruslařka později uvedla, měla štěstí v neštěstí. Zranění jsou prý jen kožní a podkožní, nebyla zasažena žádná šlacha nebo sval. Přesto se jedná o nepříjemné zranění, které si vyžádalo osm stehů. Kvůli tomuto incidentu Sáblíková odřekla účast na evropském šampionátu v Heerenveenu a bude se snažit uzdravit do začátku Olympijských her v Pekingu.

„V zatáčce mi to podjelo, dostala jsem se z vnitřní malé dráhy do velké, kde jsem následně upadla a nestihla jsem se přetočit. Narazila jsem nohama do mantinelu, kde se mi pravá noha bohužel zasekla do látky, kterou je mantinel potažený, druhou nohu jsem si přisedla a pořezala jsem se na vnitřní straně stehna,“ uvedla Martina Sáblíková k incidentu.

Konzultace na dálku

Jelikož ke zranění Sáblíkové došlo v Itálii, rychlobruslařka skončila v nemocnici v Bolzanu. Na dálku tak probíhala konzultace mezi českými doktory Jaroslavem Pilným a Jiřím Dostálem s italskou nemocnicí. Jelikož by byl převoz Sáblíkové do Česka riskantní, po propuštění z nemocnice v Bolzanu skončila rychlobruslařka u českého doktora pracujícího v Rakousku. Několikanásobná česká medailistka uvedla, že její stav se zlepšuje každým dnem a doufá, že start olympiády v Pekingu stihne bez potíží.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !