Rusko i přes téměř celosvětový bojkot plánuje mezinárodní akce

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Rusko i přes téměř celosvětový bojkot plánuje mezinárodní akce


Ruští fotbalisté byli vyřazeni z baráže o Mistrovství světa. Světový šampionát ve volejbale, který se měl konat na ruském území byl zrušen. Finále nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů bylo přesunuto z Petrohradu do Paříže. Mnoho sportovců odmítá nastoupit k zápasu proti ruskému soupeři. I přesto prohlásil ruský ministr sportu Oleg Matytsin, že jeho úřad plánuje turnaje s mezinárodní účastí.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Rusko očekává na svých akcích mezinárodní účast

Pro agenturu TASS prohlásil Matytsin, že přes všechny sankce ze strany západních mocností není Rusko stále izolované a v blízké budoucnosti bude vypracován program pro systém soutěží na ruském území se snahou přilákat co největší množství zahraničních sportovců. Celé jeho vyjádření působí, jako kdyby si ministr ruského sportu neuvědomoval, k čemu v posledních dnech došlo:

„Nejsme izolovaní, pokračujeme v kontaktu s mezinárodními federacemi. Doufáme, že se jedná o dočasná opatření a že zvítězí rozum a celé mezinárodní společenství pochopí, že rozkol, ke kterému nyní dochází, je nepřijatelný," uvedl Matytsin.

Koho Matytsin zahraničními sportovci myslel ?

Otázkou zůstává, kteří zahraniční sportovci by byli ochotni se zúčastnit mezinárodní akce na ruském území. V úvahu připadá snad pouze Bělorusko, jehož politika je dlouhodobě Putinovu režimu nakloněna. Dále pak sportovci z uskupení BRICS, tedy sportovci ze států Brazílie, Indie, Číny a Jižní Afriky. Že by se některé sportovní akce účastnili sportovci z Evropy nebo USA je silně nepravděpodobné.

Zdroj: insidethegames.biz

V rozporu s vyjádřením Matytsina je navíc fakt, že se ruský fotbalový svaz odvolal proti vyřazení ze soutěží FIFA a UEFA. Zdá se, že samotní sportovci by rádi bojovali na mezinárodní úrovni proti nejlepším sportovcům světa a nikoli proti jedincům z pár vybraných zemí. Fotbalová reprezentace Ruska si tedy na Mistrovství světa nezahraje, vyřazení z mezinárodních soutěží na klubové úrovni pak nejvíce zasáhne Spartak Moskva, který se měl v březnu utkat s německým Lipskem v osmifinále Evropské ligy.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !