Ronaldo a spol. pod palbou Rooneyho: Nehrají jako tým, Cristiano už není co býval


V televizním pořadu Monday Night Football se bývalý hráč Manchesteru United a jeho historicky historický střelec Wayne Rooney nelichotivě vyjádřil k současným nepříliš povzbudivým výsledkům tohoto anglického klubu. Jeho kritiky nezůstaly ušetřeny ani největší hvězdy United v čele s Cristianem Ronaldem a Paulem Pogbou.

Jen soubor individualit, Ronaldo je za zenitem

Doby, kdy United vládli Premier League a sbírali trofeje v Lize mistrů jsou v Manchesteru momentálně pouhou vzpomínkou, která ne a ne ožít také v přítomnosti. Je to už dlouhých devět let, kdy se mohli fanoušci rudých ďáblů radovat z ligového titulu. Jakoby s odchodem sira Fergusona v roce 2013 odešly z Old Trafford také úspěchy.

Jeden ze strůjců tehdejších úspěchů Manchesteru Wayne Rooney sleduje současnou situaci v klubu se značným znepokojením. Vždyť coby hráč United slavil celkem pětkrát zisk mistrovského titulu. V současnosti trenér druholigového Derby County promluvil o situaci v klubu během televizního pořadu na Sky Sports.

Viděl jsem je několikrát naživo a bohužel mi připadají jako soubor individualit. Ne jako tým. Což je ve chvíli, kdy udělají nějakou chybu, strašně sráží a limituje. Když si vezmete, co za fotbalisty tam je, tak je zarážející, jak špatně na tom mužstvo je. Je to nedostatečné.“

Bývalý anglický reprezentant a historicky druhý nejlepší střelec Premier League však nezůstal jen u obecné kritiky. Nevynechal ani největší současné hvězdy United. Ušetřen nezůstal například Cristiano Ronaldo, se kterým Rooney zažil v Manchesteru několik skvělých let, kdy toto duo patřilo v Anglii k největším postrachům obran a brankářů.

Dává góly, vstřelil nějaké důležité v Lize mistrů, musíme vzpomenout i hattrick proti Tottenhamu. Ale už to není ten Cristiano jako dřív. Stárne, ale takový je život. Stále je nebezpečný před bránou soupeře, ale v ostatních oblastech hry potřebuje Manchester mladší, hladovější fotbalisty. Tak musí klub přemýšlet, aby se v nadcházejících dvou, třech letech zvedl.

Ronaldo s Rooneym

zdroj: ronaldo.com

Přínosem není ani Pogba, budoucího trenéra by hledal v PSG

Dalším hráčem United, který si od Rooneyho nevysloužil zrovna pochvalu, byl francouzský reprezentant Paul Pogba. V roce 2016 za něj Reds zaplatili 105 mil. eur, což byl v tu dobu historicky nejdražší fotbalový transfer. Jeho výkony však nejsou ani zdaleka na takové výši, jako tehdejší přestupová cena. A ví to i Rooney.

Dostali jsme se do bodu, kdy pro něj bude lepší jít o dům dál. Myslím, že i Paul ví, že od návratu do United nebyl jeho přínos takový, jaký by si představoval.“

Ani trenérská pozice není poslední roky silnou stránkou Reds, kteří sice koncem listopadu najali německého experta Ralpha Rangnicka za odvolaného Nora Solskjaera, ale ten má v klubu od léta plnit pouze roli poradce. Navíc ani pod jeho vedením se United nezvedli k lepším výkonům.

Podle spekulací to vypadá, že největší favorité na trenérské místo jsou v současné chvíli Mauricio Pochettini a Erik ten Hag. Právě současný trenér PSG by dostal od Rooneyho zelenou.

Pokud bych si měl vybrat z těch dvou, dal bych důvěru Pochettinovi. Zná Premier League, umí pracovat s mladými. Ale potřebuje dostatek času, aby týmu vtiskl svůj styl. Když ho dostane, myslím, že by si vedl dobře.“