Řez v Manchesteru: skončilo šest hráčů včetně Pogby. United za něj nedostanou ani libru

Roman Mráz

Roman Mráz

Řez v Manchesteru: skončilo šest hráčů včetně Pogby. United za něj nedostanou ani libru


Nový trenér Manchesteru United Erik ten Hag začal své působení u anglického celku pěkně zostra. Na dochodu z klubu je hned šest hráčů včetně hvězdného Paula Pogby a to ještě nemusí být konečné číslo. Pogba navíc odchází jako volný hráč, což znamená, že za něj United neuvidí žádné peníze.

United sčítají ztráty

Francouzský reprezentační záložník vyšel britský klub zatraceně draho. Od příchodu Pogby z Juventusu v roce 2016 až do letošní sezóny stál hvězdný středopolař kasu United celkem 219 mil. Ł (6,3 mld. kč) včetně částky za přestup. A protože Paul Pogba dodržel smlouvu v plné délce, musí Manchester vyplatit devětadvacetiletému Francouzovi ještě bonus ve výši 110 mil. kč

Manchester kupoval Paula Pogbu v roce 2016 jako hráče, na kterém bude postupně stát hra anglického celku. Pogba však tyto předpoklady nedokázal nikdy naplnit v dlouhodobějším časovém horizontu. Lepší období střídal pravidelně se zápasy, kdy fanoušek nepoznal, že je vůbec na hřišti. Podle někdejšího trenéra „rudých ďáblů" José Mourinha je jeden z problémů Pogby v horší koncentraci při zápasech se slabšími soupeři v kombinaci s dlouhou sezónou.

Klubová sezona je dlouhá. Program čítá spoustu zápasů a ne všechny jsou náročné. Hrajete se slabšími soupeři a mnohdy polevíte. Nedokážete se vybičovat k nejlepšímu výkonu. Myslím, že tohle je Paulův problém.“

José Mourinho a Paul Pogba

zdroj: skysports.com

Portugalský lodivod vedl Manchester v letech 2016-18 a na působení svérázného Francouze má jasný názor. Na konci jeho angažmá dokonce nazval Pogbu „virusem".

Myslím, že to nebylo o tom, abych z něho dostal to nejlepší. Ale dopřát mu to nejlepší.“ 

Během šesti let odehrál Pogba v dresu Manchesteru 154 utkání, ve kterých vstřelil 29 branek. S „Reds'' získal francouzský záložník jen dvě trofeje. Triumf v Evropské lize doplnil Pogba a spol. ziskem Anglického ligového poháru v sezóně 2016/17. Od té doby čekají fanoušci United marně na další úspěch.

Zájem o Pogbu v Serii A

A kam Pogba zamíří nyní? Podle spekulací se jeví jako nejpravděpodobnější varianta s návratem do italského Juventusu, kde hrál Paul Pogba před příchodem na britské ostrovy. Zájem údajně projevilo i PSG, nebo Manchester City. Přestup do týmu odvěkého rivala United však Pogba prý odmítl.

Kromě Paula Pogby opustí kádr United i další hráči. Z klubu odchází taky Lee Grant, Juan Mata, Nemanja Matič, Edinson Cavani a Jesse Lingard. Začátek působení holandského kouče ten Haga tedy začalo velkým řezem, který navíc může být ještě masivnější. Vždyť nová sezóna Premier league začíná až 6. srpna.